Κέρκυρα – Ιωάννου: Λατομική ζώνη η περιοχή Τρουμπέτα – Πυλίδα Σωκρακίου (ηχητικό)

Την αντίθεσή τους στη διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων λατόμευσης στην περιοχή τους, εκφράζουν οι κάτοικοι της κοινότητας Σωκρακίου στη βόρεια Κέρκυρα.

“Η καταστροφή του περιβάλλοντος που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή”, όπως τονίζουν “αποτελεί απόδειξη, ότι οι επιχειρηματίες δεν έχουν σεβαστεί ούτε τη φύση ούτε την εικόνα της τουριστικής Κέρκυρας”. Η επιστολή του προέδρου της κοινότητας Σωκρακίου Δημήτρη Μάνδηλα προς τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, επισημαίνει ότι “η έως τώρα λατόμευση έχει δημιουργήσει έναν κρανίου τόπο ο οποίος δεν έχει αποκατασταθε,ί όπως προβλέπουν οι περιβαλλοντικές μελέτες. Παράλληλα οι εκρήξεις δημιουργούν θέματα ασφάλειας για τα γύρω σπίτια και οικισμούς, ενώ το υφιστάμενο οδικό δίκτυο είναι εντελώς ακατάλληλο προκειμένου να εξυπηρετήσει βαρέα οχήματα”. Τέλος, επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Η συγκεκριμένη επιστολή προωθήθηκε ως αναφορά στα Υπουργεία ανάπτυξης και περιβάλλοντος  από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη.

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Ιωάννου, επιβεβαιώνει ότι “η αρμόδια επιτροπή έχει επιλέξει την περιοχή Τρουμπέτα – Πυλίδα Σωκρακίου ως την πλέον κατάλληλη για την εξόρυξη αδρανών υλικών, τονίζει ότι η λειτουργία των νέων λατομείων θα γίνει με αυστηρότερους όρους σε σχέση με το παρελθόν και θα προσφέρει αδρανή υλικά στο ένα τρίτο της σημερινής τιμής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος