Κέρκυρα: Ημερίδα για τη νόσο covid-19

Ημερίδα για τη νόσο covid19 πραγματοποιείται σήμερα (25/6) στην Ιόνιο Ακαδημία με την οργάνωση της Ιατροχειρουργικής εταιρείας Κέρκυρας και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στις πρωινές συνεδρίες παρουσιάστηκαν οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και  η εμπειρία  της Κέρκυρας από τη νόσο στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Στις 1320 οι νοσηλείες στο νοσοκομείο-94 θάνατοι

Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ηλίας Παπανικολάου στην τοποθέτηση του, επεσήμανε ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν από την αρχή της πανδημίας, συνολικά 1.320 επιβεβαιωμένα περιστατικά, σημειώθηκαν 94 θάνατοι, ποσοστό θνητότητας 7% σε ασθενείς στην πλειοψηφία τους με χρόνια νοσήματα και ηλικία πάνω από τα 80 έτη.  Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής αναφέρθηκε ακόμη στις θεραπευτικές επιλογές που είχε το ιατρικό προσωπικό στη διάθεση του και τα αποτέλεσα τους στους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Κέρκυρα: Ημερίδα για τη νόσο covid-19

Στο ιατρείο post covid 80 περιπτώσεις

Σύμφωνα με τον κο Παπανικολάου 7 πνευμονολόγοι και 3 νοσηλευτές ανά βάρδια απασχολήθηκαν στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων ενώ το ιατρείο post covid του νοσοκομείου εξέτασε έως τώρα 80 ασθενείς με συχνότερες νοσηρότητες το άσθμα και τις άπνοιες στον ύπνο ενώ  δυο ασθενείς ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα πνευμονικής αποκατάστασης.

Επίσης στο τέλος της εισήγησης του ο κος Παπανικολάου αναφέρθηκε στο περιστατικό ενός 35χρονου ασθενούς από τη Σερβία, που νοσηλεύτηκε για ενάμιση μήνα ως σοβαρό περιστατικό και επέστρεψε φέτος στην Κέρκυρα να ευχαριστήσει τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Σημαντικές οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας

Η επιστημονικά υπεύθυνη του κέντρου Πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος Αν. Τσελέντη παρουσίασε τις σοβαρές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών μετά την νόσο covid19, με αύξηση των αγχωδών διαταραχών, των εξαρτήσεων, της κατάθλιψης, των αυτοκαταστροφικών και παραβατικών συμπεριφορών. Παράλληλα, όπως τονίστηκε, μεγάλο αντίκτυπο είχε η νόσος και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Κέρκυρα: Ημερίδα για τη νόσο covid-19

Στην ημερίδα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, στρογγυλά τραπέζια για τις επιδράσεις της πανδημίας της παραπληροφόρησης στη διαχείριση της νόσου covid 19 και για τις επιπτώσεις της νόσου στην εκπαίδευση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος