Κέρκυρα: Ημερίδα αποτίμησης της τουριστικής περιόδου, παρουσία της υφ. Άννας Καραμανλή

 Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, διοργανώνει την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2025 09:30-14:30, ημερίδα με τίτλο «Αποτίμηση της Τουριστικής Περιόδου 2025: Δεδομένα – Προκλήσεις – Προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα ROX του Cook’s Club Hotel στα Γουβιά.

Η ημερίδα στοχεύει σε μια συστηματική και τεχνοκρατική προσέγγιση της τουριστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε, με στόχο την αποτύπωση της οικονομικής και λειτουργικής διάστασης του τουρισμού,  μέσα από αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα, καθώς και την ένταξη της Κέρκυρας στη μεγάλη εικόνα της διεθνούς τουριστικής οικονομίας.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι κορυφαίων θεσμικών φορέων, επιστημονικοί φορείς και παράγοντες της τουριστικής αγοράς. Ιδιαίτερη τιμή για τη διοργάνωση αποτελεί η συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και της Υφυπουργού Τουρισμού, Άννας Καραμανλή, καθώς και η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Τράπεζας της Ελλάδος, της ΕΛΣΤΑΤ, του ΙΝΣΕΤΕ, διεθνών οργανισμών κρουαζιέρας και εκπροσώπων των πυλών εισόδου του νησιού.

Στέφανος Πουλημένος

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού,  Σπύρο Χαλικιόπουλος, ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, τόνισε ότι τη χρονιά που πέρασε, αν και δεν λύθηκαν, έγιναν σημαντικά βήματα εξομάλυνσης προβλημάτων όπως η ύδρευση και η αποχέτευση ενώ το κυκλοφορικό αποτελεί προτεραιότητα διαχείρισης για τη δημοτική αρχή.

Σπύρος Χαλικιόπουλος

Σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Σπύρος Χαλικιόπουλος, σημείωσε ότι «η παρουσία σημαντικών θεσμών και φορέων στην ημερίδα αποδεικνύει τη βαρύτητα που αποκτά ο διάλογος για τον τουρισμό στην Κέρκυρα. Στόχος δεν είναι η αποσπασματική αποτίμηση, αλλά η καλλιέργεια ενός γόνιμου και τεκμηριωμένου διαλόγου για τη λειτουργία της αγοράς και την πραγματική συμβολή του τουρισμού στην τοπική οικονομία, με βάση τα δεδομένα και τις διεθνείς εξελίξεις».

Σημειώνεται ότι η ημερίδα αυτή καθιερώνεται πλέον ως θεσμός, καθώς διοργανώνεται για δεύτερη φορά, με αναβαθμισμένο επίπεδο συμμετοχών και διευρυμένη θεματολογία. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη δράση της Αντιδημαρχίας Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης για το 2026, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες, πιο εξειδικευμένες παρεμβάσεις, με γνώμονα τη βιωσιμότητα και τη στρατηγική ενίσχυση του προορισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος