Κέρκυρα: Ηλιοστάσιο, νέα σελήνη και έκλειψη ταυτόχρονα την Κυριακή

Τρία αστρονομικά γεγονότα θα εξελιχθούν την Κυριακή 21 Ιουνίου. Θερινό Ηλιοστάσιο στις 00:43, ξημερώματα Κυριακής, που θα σημάνει την έναρξη του καλοκαιριού, νέα σελήνη στις 09:42 και δακτυλιοειδή έκλειψη ηλίου σε μέρη της Αφρικής και της Ασίας η οποία θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη ηλίου σε μας.
Για την Κέρκυρα, η έκλειψη θα αρχίσει γύρω στις 7:57 και θα τελειώσει στις 09:04 με μέγιστο στις 8:30, που για την περιοχή μας θα είναι περίπου στο 13% κάλυψης του Ηλιακού δίσκου.

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας επισημαίνει ότι η παρατήρηση της έκλειψης πρέπει να γίνει μόνο με τα ειδικά ηλιακά φίλτρα,
όπως περιγράφονται στο σχετικό θέμα απο το astrovox: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15712 αφού χωρίς τη χρήση ειδικών φίλτρων ακόμα και αν απλά στρέψουμε το βλέμμα μας προς τον ήλιο, υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην υγεία των οφθαλμών.

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, δεν θα διοργανώσει παρατήρηση του φαινομένου, στα πλαίσια της προστασίας του κοινού από την μετάδοση του covid-19. Μέλη της ομάδας παρατήρησης και αστροφωτογραφίας της εταιρείας θα φωτογραφίσουν τις φάσεις της έκλειψης και θα αναρτηθούν σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Σχετικές πληροφορίες:  https://www.timeanddate.com/eclipse/in/greece/corfu

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ