Κέρκυρα: Ηλιοστάσιο, νέα σελήνη και έκλειψη ταυτόχρονα την Κυριακή

Τρία αστρονομικά γεγονότα θα εξελιχθούν την Κυριακή 21 Ιουνίου. Θερινό Ηλιοστάσιο στις 00:43, ξημερώματα Κυριακής, που θα σημάνει την έναρξη του καλοκαιριού, νέα σελήνη στις 09:42 και δακτυλιοειδή έκλειψη ηλίου σε μέρη της Αφρικής και της Ασίας η οποία θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη ηλίου σε μας.
Για την Κέρκυρα, η έκλειψη θα αρχίσει γύρω στις 7:57 και θα τελειώσει στις 09:04 με μέγιστο στις 8:30, που για την περιοχή μας θα είναι περίπου στο 13% κάλυψης του Ηλιακού δίσκου.

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας επισημαίνει ότι η παρατήρηση της έκλειψης πρέπει να γίνει μόνο με τα ειδικά ηλιακά φίλτρα,
όπως περιγράφονται στο σχετικό θέμα απο το astrovox: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15712 αφού χωρίς τη χρήση ειδικών φίλτρων ακόμα και αν απλά στρέψουμε το βλέμμα μας προς τον ήλιο, υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην υγεία των οφθαλμών.

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, δεν θα διοργανώσει παρατήρηση του φαινομένου, στα πλαίσια της προστασίας του κοινού από την μετάδοση του covid-19. Μέλη της ομάδας παρατήρησης και αστροφωτογραφίας της εταιρείας θα φωτογραφίσουν τις φάσεις της έκλειψης και θα αναρτηθούν σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Σχετικές πληροφορίες:  https://www.timeanddate.com/eclipse/in/greece/corfu

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος