Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ανεμόμυλου Κέρκυρας με αφορμή την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ιόνια Νησιά 2021-27», του έργου της πλήρους αποκατάστασης του ιστορικού θεάτρου Φοίνικα και του έργου της αποκατάστασης και αξιοποίησης «Βίλλας Κοκοτού» και συγχαίρει τον περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή και τον Αντιπεριφερειάρχη έργων και υποδομών Γιώργο Μάμαλο.
Όπως σημειώνει ο σύλλογος, “δεδομένης μιας βαθιάς συστημικής παθογένειας των τελευταίων ετών η οποία οδηγούσε σε έναν δαιδαλώδη λαβύρινθο, εξαιτίας οικονομικών λόγων, χρονοβόρων διοικητικών διαδικασιών και δυσλειτουργίας των αυτοδιοικητικών τοπικών αρχών, υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στον προγραμματισμό εκτέλεσης έργων που αφορούν το νησί μας και απασχολούν την τοπική κοινωνία. Μία διαφορετική πλέον πραγματικότητα αναδύεται και μία αποτελεσματικότητα που μόνο εξαιρετικές εντυπώσεις προκαλεί. Χωρίς να έχουν μεταβληθεί οι γενικότερες οικονομικές συγκυρίες, η Περιφερειακή Αρχή του Γιάννη Τρεπεκλή, δείχνει να εφαρμόζει έναν προγραμματισμό αξιόλογο, με αποτέλεσμα την εκπόνηση έργων τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για μία τοπική κοινωνία όπως η δική μας”.
Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του συλλόγου Παντελής Κοντός μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας διατύπωσε και τις επιφυλάξεις του και γι’ αυτό δήλωσε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμόμυλου θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε θετική προσπάθεια.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος