Κέρκυρα: Η Χρ. Χρυσικοπούλου στη θέση της Μαρίας Δρυ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Χρύσα Χαλικιοπούλου, αντικατέστησε τη Μαρία Δρυ στην εκπροσώπηση της παράταξης Κέρκυρα 180 στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να μην χαρακτηριστεί κομματικά η παράταξη, μετά την απόφαση της κυρίας Δρυ να πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα υπήρξε ένας μίνι απολογισμός για τα πεπραγμένα της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Στον απολογισμό αναφέρονται μεταξύ άλλων:

  • Πρόταση επαναχωροθέτησης της πίστας σκέιτμπορντ σε κοινά αποδεκτή θέση από τους κατοίκους – σημείο που αποτέλεσε “αγκάθι” για την ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας 
  • Ολοκληρωμένη πρόταση να γίνει η Κέρκυρα πρότυπο νησί μηδενικών αποβλήτων (Zero Waste)
  • Πρόταση επαναλειτουργίας του Ινστιτούτου Ελαίας ως Κέντρο Αξιοποίησης Αγροτικών Προϊόντων Κέρκυρας” (Φυτικής, Ζωικής, Αλιευτικής παραγωγής καθως και τοπικων παραδοσιακών προϊόντων) ενισχύοντας τον – υπό εξαφάνιση – πρωτογενή τομέα
  • Πρόταση της υιοθέτησης του προγράμματος “Βρίσκω Στέγη” προς ανακούφιση του στεγαστικού ζητήματος των δημοσίων λειτουργών
  • Πρόταση επί του προϋπολογισμού για μείωση δημοτικών τελών με κοινωνικά κριτήρια με παράλληλη εφαρμογή του προγράμματος “Πληρώνω Όσο Πετάω” και μειωμένα δημοτικά τέλη για τους δημότες που θα κάνουν δυναμική ανακύκλωση (επιφέροντας έτσι μείωση του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων) 
  • Πρόταση προκήρυξης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τις νέες στάσεις ΚΤΕΛ
  • Προσφυγή και ακύρωση διαγωνισμού ανάθεσης αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη για 7.500.000€
  • Συνεχή και εμπεριστατωμένα ΔΤ με εκτενείς ενημερώσεις δημοτών για σοβαρά θέματα, όπως η κακοδιαχείριση και η κατασπατάληση δημοσίων πόρων.
  • Πιστοί στις δεσμεύσεις μας για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ψηφίσαμε υπέρ της εισφοράς σε γη (και όχι σε χρήμα) 70 στρεμμάτων στην υπόθεση της “επένδυσης” για την τσιμεντοποίηση του πρώην Club Mediteranee στην Δασιά. 
  • Συνταχθήκαμε στο πλευρό των κινητοποιήσεων του Δήμου και των πολιτών της Βόρειας Κέρκυρας για την προστασία του φυσικού κάλλους της περιοχής του “Ερημίτη”.

Η ανακοίνωση καταλήγει ευχαριστώντας “την Μαρία Δρυ που υπηρέτησε 3,5 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο πάντα με γνώμονα το καλύτερο για την Κέρκυρα και τους πολίτες της, διεκδικώντας έργα πνοής για τον δήμο μας, κοινωνικές παροχές για τους συνδημότες μας, αθλητικές εγκαταστάσεις για τη νεολαία μας, διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου και λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για τα πεπραγμένα της. Έμεινε πιστή στις δεσμεύσεις και τις αξίες της παράταξης  και δεν αθέτησε τον λόγο της προς τους ψηφοφόρους μας. Ήταν πάντα παρούσα σε κινητοποιήσεις συμμετέχοντας σε ένα παραγωγικό διάλογο έχοντας τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος