Κέρκυρα: Η Μαρία Μπότη, τακτικό μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών EBLIDA

Η Πρόεδρος Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας  του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Μαρία Κανελλοπούλου – Μπότη εξελέγη τακτικό μέλος στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για το Δίκαιο της Πληροφορίας της EBLIDA.

H EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations) είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης, ομοσπονδία όλων των ενώσεων βιβλιοθηκών και αρχείων στην Ευρώπη. Μέλη της είναι 110 βιβλιοθήκες, ιδρύματα και ενώσεις βιβλιοθηκών, από 34 χώρες που αντιπροσωπεύουν 65.000 δημόσιες βιβλιοθήκες της Ευρώπης.

Μέλος της από την Ελλάδα είναι η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.

Η EBLIDA ασχολείται με τη νομοθεσία για τις ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες γενικά, την πνευματική ιδιοκτησία και αδειοδότηση έργων, τον αντίκτυπο των βιβλιοθηκών στην κοινωνία και τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης στην Ευρώπη, ενώ προωθεί τον ρόλο και των αρχείων, αλλά και των βιβλιοθηκών σε μια δημοκρατική και αειφόρα κοινωνία. Η ιστοσελίδα της EBLIDA είναι η www.eblida.org.

H Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για το Δίκαιο της Πληροφορίας της EBLIDA (Expert Group on Information Law, EGIL-ΕBLIDA) στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όσον αφορά τα νομικά ζητήματα της παροχής και κυκλοφορίας της πληροφορίας στα αρχεία και τις βιβλιοθήκες αλλά και τη συμβουλευτική και την υποβοήθηση της EBLIDA, των εθνικών βιβλιοθηκών και των μελών της EBLIDA όσον αφορά την επαφή τους με ευρωπαϊκούς θεσμούς, δια μέσου υποδείξεων και συγγραφής εκθέσεων για τη νομοθεσία και τις σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία ή τις πολιτικές που θα βελτίωναν τη νομική θέση των βιβλιοθηκών και των αρχείων. Επίσης, στοχεύει στη συνεργασία με άλλους σχετικούς φορείς και θεσμούς για την πλήρωση των ανωτέρω στόχων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος