Κέρκυρα: Η διαχείριση των απορριμμάτων και το πρόβλημα της στέγασης, τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η διαχείριση των απορριμμάτων και το τεράστιο πρόβλημα στην στέγαση λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο, στην παρέμβαση του στην ημερίδα «Τουρισμός και Αειφορία». Την ημερίδα οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού, στο Μουσείο της Ακρόπολης και συμμετείχε διαδικτυακά, ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πουλημένος.

Ο Δήμαρχος επέμεινε επισταμένα, στους απαραίτητους πόρους, που ο Δήμος της Κέρκυρας πρέπει να λαμβάνει, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει τις ανάγκες διαχείρισης του τεράστιου αριθμού επισκεπτών. «Σήμερα ο Δήμος της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, και οι άλλοι δύο Δήμοι του νησιού», είπε ο κ. Πουλημένος, «δεν εισπράττουν ούτε ένα ευρώ από αεροδρόμιο και λιμάνι».

Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε, ότι δεν αντέχει ο τόπος στρατηγικού τύπου επενδύσεις στην παράκτια ζώνη, αντίθετα τόνισε την ανάγκη αναζωογόνησης της ενδοχώρας.

Στο στρογγυλό τραπέζι, με θέμα τις εμπειρίες από την Τουριστική Ανάπτυξη σε Ελλάδα και Ευρώπη συμμετείχαν:

Νικόλαος Ζώρζος Δήμαρχος Θήρας, Στέφανος Πουλημένος, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων(Διαδικτυακά), Carlos Moedaς, Δήμαρχος Λισαβόνας (βιντεοσκοπημένη ομιλία), Robert Riaskowski, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κρακοβίας (Διαδικτυακά), Αμαλία Ανδρουλιδάκη από την Διεύθυνση, Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Στάμτσης, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, Marko Gasparinetti Δημοτικός Σύμβουλος Βενετίας, Δίκτυο Ιστορικών πόλεων Μεσογείου, Νικόλαος Τρίαντος τέως Πρόεδρος ΤΕΕ Κέρκυρας, Δίκτυο ιστορικών πόλεων της Μεσογείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος