Μοναδικές στιγμές έζησαν το Σάββατο 1 Ιουνίου στο γήπεδο του Ολύμπου εκατοντάδες παιδιά και θεατές, κυρίως γονείς αλλά και πολλοί φίλοι του αθλητισμού, οι οποίοι παρευρέθηκαν στη Γιορτή Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας που συνδιοργάνωσαν το ΕΣΥΝ, ο Όλυμπος και ο Σύλλογος Γονέων «ΔΙΑΠΛΟΥΣ».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 11 αθλητικοί σύλλογοι (ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ, ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ, ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ, ΟΡΦΕΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΡΟΜΑ, ΦΟΙΝΙΚΕΣ, ΟΦΑΜ, ΚΟΡΙΣΣΙΑΚΟΣ, ΛΕΥΚΙΜΜΗ) με 400 αθλητές ηλικίας 6-12 χρονών οι οποίοι χάρηκαν τον υγιή και διαπαιδαγωγικό αθλητισμό.
Στο ποδοσφαιρικό της μέρος, η γιορτή περιλάμβανε ένα γεμάτο τετράωρο όπου τα παιδιά πήραν μέρος σε πολλούς αγώνες αλλά και σε διαγωνισμούς με συμβολικό χαρακτήρα (πάσας/ συλλογικότητας, κυκλοφορία μπάλας/φιλίας, δύναμη σουτ/αγωνιστικότητας). Το γήπεδο ήταν έτσι διαμορφωμένο ώστε να φιλοξενεί αυτές τις δραστηριότητες ενώ παντού δέσποζε το σήμα της ειρήνης. Στις ιδιαίτερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν οι αφιερώσεις των μικρών αθλητών από το μικρόφωνο μετά από κάθε επιτυχημένη προσπάθειά τους προς τους γονείς, τους προπονητές, τους συμπαίκτες αλλά και τα παιδιά της Παλαιστίνης.
Ξεχωριστό γεγονός υπήρξε η παρουσία του τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος παρακολούθησε τη γιορτή του ΕΣΥΝ, μίλησε με τους αθλητές, βράβευσε νικητές διαγωνισμών και κάλεσε τους γονείς να ωθούν τα παιδιά τους στον αθλητισμό ως ασπίδα απέναντι στην εξάρτηση αλλά και ως όπλο διαμόρφωσης μιας αγωνιστικής και κοινωνικής προσωπικότητας.
Η συγκίνηση κορυφώθηκε με την άφιξη του πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom (παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος του ΕΣΥΝ) και το ηχητικό δρώμενο που ακολούθησε για τη φρίκη του πολέμου.
Η τελετή λήξης ήταν κυριολεκτικά μια απογείωση συναισθημάτων. Ξεκίνησε με το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αι Μαθιά, ακολούθησε το τμήμα κρουστών της Φιλαρμονικής «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και ολοκληρώθηκε με το άπλωμα εκατοντάδων πλακάτ ειρήνης από αθλητές και θεατές και το ανέβασμα του σήματος στον ουρανό μέσα σε μια βροχή από βεγγαλικά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος