Κέρκυρα: Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου

Με ένα μουσικό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Παρέα με την Ξανθούλα» συμμετέχουν στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας μουσικής το Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας -Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσική Παιδαγωγική στο Σχολείο και στην Κοινότητα» του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η δράση είναι βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Διονυσίου Σολωμού σε μελοποίηση Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τους στίχους του Σολωμού και τη μουσική του Μάντζαρου μέσω της εμπλοκής τους σε μουσικές –και όχι μόνο– δραστηριότητες, αξιοποιώντας τη μοναδική ευκαιρία για δημιουργία, διασκέδαση, γνώση αλλά και επικοινωνία που  δίνεται μέσα από τη μουσική πράξη.

Η δράση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 11:00 έως 13:00 στο Μουσείο Διονυσίου Σολωμού, έδρα της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, στα Μουράγια της Κέρκυρας.

Σχεδιασμός και επιμέλεια:

  • Ναυσικά-Μαρία Φρόνιμου, επιμελήτρια Μουσείου Σολωμού,
  • Ζωή Διονυσίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΜΣ, Διευθύντρια του ΠΜΣ  «Μουσική Παιδαγωγική στο σχολείο και στην Κοινότητα»
  • Μαρία Ζαρκάδα, ΜΑ, εκπαιδευτικός μουσικής.

Τη δράση υποστηρίζουν φοιτητές του τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και είναι ανοιχτή χωρίς όριο συμμετοχή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2661030674 (9:30 – 14:00) και 6948658882 (18:00-20:00)

Κέρκυρα: Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου

Στην τρομπέτα αφιερώνει τους φετινούς εορτασμούς για την παγκόσμια ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου) η «Φιλαρμονική Εταιρία Μαντζαρος.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προσκαλέσει στην Κέρκυρα τον διακεκριμένο Αμερικανό καθηγητή τρομπέτας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι ΗΠΑ κ. Jason Dovel, ο οποίος την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, ώρες 10:00πμ με 13:00μμ, θα πραγματοποιήσει ένα masterclass δωρεάν για όσους τρομπετίστες Κερκυραίους, ή μη, θέλουν να το παρακολουθήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής.

Ο ίδιος ο Dovel μαζί με την τάξη και τους μαθητές του, θα συμμετέχει στην συναυλία του Μουσικού Σώματος της ΦΕΜ που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου 2023, για τον εορτασμό της παγκόσμια ημέρας Μουσικής.
Ο Dovel, εκτός από καθηγητής τρομπέτας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι, έχει συμμετάσχει σε σχεδόν 100 πανεπιστήμια και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Έχει ηχογραφήσει τέσσερα σόλο CD, έχει δημοσιεύσει είκοσι πέντε άρθρα σε έγκυρα μουσικά περιοδικά, είναι συνθέτης και ενοργανωτής, ενώ είναι εκλεγμένος Πρόεδρος του International Trumpet Guild.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος