Κέρκυρα – Γ. Σμαραγδής & Σπ. Φλογαΐτης: Ο Ι. Καποδίστριας δεν έχει δικαιωθεί 200 χρόνια μετά

Αρχιερατικό μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, ανήμερα της επετείου του θανάτου του. Στην τελετή παρεβρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα, προετοιμάζοντας τα γυρίσματα της νέας του ταινίας η οποία είναι αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Παρουσία εξάλλου, του Γιάννη Σμαραγδή και του Λευκάδιου καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδωνα Φλογαΐτη, πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις χθες και σήμερα στη μονή Πλατυτέρας για τον Α’ Κυβερνήτη της χώρας και την παρακαταθήκη του έργου του. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σμαραγδής τόνισε ότι μέσω της ταινίας του, φιλοδοξεί να αποτυπώσει την προσπάθεια του Ιωάννη Καποδίστρια να μετατρέψει την Ελλάδα σε κέντρο των πανάρχαιων αγαθών του μέτρου και της αγάπης, τα οποία σήμερα έχουν χαθεί με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται η ανθρωπότητα.

Απ’ την άλλη, ο καθηγητής του δημοσίου δικαίου Σπυρίδων Φλογαΐτης, τονίζει ότι Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι εν πολλοίς άγνωστος στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ υπάρχουν ομάδες που δικαιολογούν ακόμη και τη δολοφονία του, για την οποία δεν έχει δικαιωθεί, 200 χρόνια μετά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος