Κέρκυρα: Έτοιμο το 6ο νηπιαγωγείο, συνεχίζεται η εργολαβία στο 6ο Δημοτικό

Την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο 6ο νηπιαγωγείο το οποίο είναι πλέον λειτουργικό, ανακοίνωσε με δήλωσή της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου. Στην ίδια δήλωση τονίζει ότι στο 6ο Δημοτικό, υπάρχει εργολαβία εκτενούς αποκατάστασης των κτιριακών ζητημάτων που έχουν προκύψει και αναμένεται να παραδοθεί σύντομα.

Η δήλωση της Δημάρχου έχει ως εξής:  “Την περασμένη Παρασκευή, με έγγραφό μας και εν συνεχεία και σήμερα με δεύτερο έγγραφο για το ίδιο ακριβώς θέμα και  για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, ενημερώσαμε όλους τους εμπλεκόμενους, πέραν των συσκέψεων που είχαν προηγηθεί με γονείς και διευθυντές του σχολείου, ότι κατόπιν ελέγχου που έγινε από την Πολεοδομία, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες και αίρεται το επικίνδυνο όσο αφορά τη λειτουργία του 6ου Νηπιαγωγείου. Γι’ αυτό ακριβώς και όλο το Σαββατοκύριακο αρμόδια συνεργεία προχώρησαν σε εγκατάσταση του εξοπλισμού, σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις ώστε το σχολείο να είναι σε άρτια  κατάσταση προκειμένου σήμερα τα παιδιά να μπουν κανονικά μέσα στις αίθουσές τους. Οπότε, όσο αφορά το Νηπιαγωγείο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορεί να συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική λειτουργία. Όσο αφορά το 6ο Δημοτικό σχολείο, υπολείπονται και επιπλέον εργασίες οι οποίες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν για ένα ακόμη δεκαήμερο. Σημειώνω ότι αφορούν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και μία ακόμη αίθουσα της Στ΄τάξης. Είναι γνωστό ότι στο σχολείο υπάρχει εργολαβία με τη διαδικασία της έκτακτης ανάγκης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ολοκλήρωση δε των εργασιών θα αποκατασταθεί κάθε επικινδυνότητα καθώς θα μονωθεί πλέον η στέγη. Μέχρι να γίνει η πλήρης αποκατάσταση της αίθουσας, αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ωστόσο, επειδή κατανοούμε την ανάγκη τα παιδιά να μπουν σε κανονικό ρυθμό διδασκαλίας, αναζητήσαμε και έχουμε εναλλακτική λύση την οποία μπορούμε να προτείνουμε εφόσον μας γίνει και σχετικό έγγραφο αίτημα από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Επειδή ωστόσο είδα στη δημοσιότητα εικόνες από την αίθουσα στην οποία είναι σε εξέλιξη εργολαβία θέλω να δηλώσω ότι θεωρώ απαράδεκτο να μπαίνουν μέσα στο εργοτάξιο εκπρόσωποι μέσων μαζικής ενημέρωσης ή τρίτα πρόσωπα εξωσχολικά, εν μέσω πανδημίας covid-19 μόνο και μόνο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και για τη δημιουργία εντυπώσεων διακινδυνεύοντας την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Εκείνο που εγώ θέλω να τονίσω είναι ότι θα πρέπει όλοι μαζί να εργαζόμαστε για το καλό των παιδιών και της εύρυθμης εκπαιδευτικής λειτουργίας. Εμείς αυτό θα συνεχίσουμε να έχουμε ως κύριο γνώμονα και μέλημα”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος