Κέρκυρα: Εθελοντική παρέμβαση στα πευκόφυτα μονοπάτια των Καλαφατιώνων

Εθελοντική παρέμβαση στα μονοπάτια της περιοχής των Καλαφαντιώνων στη Μέση Κέρκυρας, διοργανώνουν στις 9 το πρωί της Κυριακής 18 Απριλίου το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και  η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλαφατιώνων.

Στόχος είναι η ανάδειξη και την προστασία των μοναδικής ομορφιάς και σπανιότητας μονοπατιών, καθώς και την πυροπροστασία της δασικής περιοχής που τα περιβάλει.

Βασικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι ο καθαρισμός των μονοπατιών και η απομάκρυνση κλαδιών και χόρτων, για τα οποία θα υπάρχουν θρυμματιστές ώστε να δημιουργηθούν κομπόστ, αποφεύγοντας  το κάψιμο και μειώνοντας την επικινδυνότητα για ανάφλεξη των φερτών υλικών.

Τα σημεία συνάντηση είναι η είσοδος του ιππικού ομίλου silva, το τσιμεντένιο τοιχίο στο δρόμο του  Αγ. Ανδρέα και η περιοχή Κούραμος στο πεύκο, είσοδος προς Βουρλίλα.

Στη δράση συμμετέχουν  Π.Ι.Ν, Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, η Πυροσβεστική, η Δασική και τα σωματεία των Πυροσβεστών. Όσοι επιθυμούν, να συμμετέχουν, γνωρίζοντας παράλληλα ,τη περιοχή μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα :

Μπράτος Σπύρος 6986985890 (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Καλαφατιώνων)                    Πηλός Νίκος    6972261903 (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαφατιώνων)

Χειμαριός Σπύρος   6930886980(Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλαφατιώνων)

Για την προσπάθεια μίλησε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλαφατιώνων, Σπύρος Μπράτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος