Κέρκυρα: Ερώτηση Βελόπουλου για τον κίνδυνο κατάρρευσης του πρώην 6ου Δημοτικού Σχολείου

Eρώτηση με αντικείμενο τον κίνδυνο κατάρρευσης του παλαιού 6ου Δημοτικού Σχολείου στη Γαρίτσα, κατέθεσε ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Ερώτηση του κ. Βελόπουλου με θέμα «Εμβληματικό κτήριο Κερκυραϊκής Αρχιτεκτονικής καταρρέει» έχει ως εξής:

“Κυρία Υπουργέ,

Στην οδό Μητροπολίτου Αθανασίου 15, στην περιοχή της Γαρίτσας Κέρκυρας, μοναδικό δείγμα αρχοντικού (πρώην 6ο Δημοτικό Σχολείο Γαρίτσας) σταδιακά καταρρέει. Πρόκειται για ένα κτήριο με νεοκλασικά μορφολογικά στοιχεία στις όψεις, με χρόνο κατασκευής το 1900-1903 και χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Από το 1946 ως το 1992 στεγάστηκε εκεί το εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής Γαρίτσας – Ανεμόμυλου. Μετέπειτα και μέχρι το 1995 στο κτήριο στεγάστηκε και Γυμνάσιο. Οι επί δεκαετίες στημένες σκαλωσιές πια καταδεικνύουν ότι υπήρξε εποχή που κάποιοι τοπικοί παράγοντες επέδειξαν προσποιητό ενδιαφέρον να το συντηρήσουν και ίσως να το αναδείξουν και αξιοποιήσουν. Έκτοτε όμως εγκαταλείφθηκε κάθε προσπάθεια, αφού πια ακόμη και οι σκαλωσιές οξειδώνονται.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προβείτε στις ανάλογες ενέργειες, ώστε το πρώην 6ο Δημοτικό Σχολείο Γαρίτσας Κέρκυρας να επανέλθει αισθητικά στην πρότερή του όψη και κατ΄ επέκταση να αξιοποιηθεί καταλλήλως δεδομένης της ιστορικότητάς του;”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος