Κέρκυρα: Έριδες για τη μεταφορά του αξονικού στα Γιάννενα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προοπτική μεταφοράς του αξονικού τομογράφου 16 τομών του Νοσοκομείου της Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πρόκειται για τον τομογράφο που πρόσφατα προμηθεύτηκε το νοσοκομείο του νησιού ενώ στον σχεδιασμό υπάρχει η προμήθεια και δεύτερου τομογράφου 64 τομών.

Με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης, ανέφερε ότι το σκεπτικό των δύο τομογράφων της προηγούμενης διοίκησης του νοσοκομείου βασίζονταν στην ανάγκη οι όποιες τεχνικές βλάβες αλλά και ο συσσωρευμένος όγκος των απεικονίσεων, να μην οδηγούν τους ασθενείς στα ιδιωτικά εργαστήρια και να υπάρχει επαρκής διαχείριση των αναγκών του ντόπιου πληθυσμού και των επισκεπτών.

Ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στ. Γκίκας, μετά από ενημέρωση που είχε από τη Διοίκηση του νοσοκομείου της Κέρκυρας ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος τομογράφος των 16 τομών λειτουργεί με leasing, κοστίζει ακριβά στο ίδρυμα, ο νέος τομογράφος των 64 τομών θα καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του νοσοκομείου, χωρίς την πρόσληψη περαιτέρω προσωπικού ενώ οι όποιες περαιτέρω ανάγκες υπάρχουν έως τώρα, καλύπτονται από ιδιωτικά εργαστήρια. Παράλληλα ζήτησε από τον Αν. Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, να εξετάσει τη μεταφορά του υπάρχοντος τομογράφου στο ΚΥ Κέρκυρας με παράλληλη πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και κάλυψη των εξόδων leasing από το υπουργείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος