Κέρκυρα: Ερευνητική δράση για τη μελέτη και την αναστροφή του brain drain

Μελέτη και παραγωγή προτάσεων για την αναστροφή του φαινομένου του brain drain που αφορά ιδιαίτερα τη χώρα μας, ειδικά στα χρόνια της έντονης οικονομικής κρίσης, θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής “Ionian Hall of Science”, του Εργαστηρίου Μελέτης Απόδημου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η εφαρμογή αποτελεί την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια καταγραφής και δικτύωσης του επιστημονικού δυναμικού με καταγωγή από τα Ιόνια Νησιά σε όλο τον κόσμο. Κεντρικός στόχος του “Ionian Hall of Science” είναι ο εμπλουτισμός του με καταγραφές επιστημόνων και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση τους σε θέματα που αφορούν την Επιστημονική κοινότητα, τις τοπικές κοινωνίες και την Επιστήμη στην χώρα μας γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με μεταπτυχιακούς φοιτητές, δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο με στόχο την αποτύπωση των απόψεων των Ελληνικής καταγωγής Επιστημόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σχετικά με το φαινόμενο του brain drain.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/nhyvuiekJiftxvgx6

Τα συμπεράσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2023 και θα είναι ελεύθερα διαθέσιμα σε όλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος