Κέρκυρα: Επιστράφηκαν στην Περιφέρεια 5,7 εκ. από μελέτες για το Λυρικό Θέατρο

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιστράφηκαν από το ΤΕΕ τα 5,7 εκ ευρώ για την κατασκευή του Λυρικού Θεάτρου της Κέρκυρας. Με τον τρόπο αυτό μπήκε τέλος στην ένδικη διαφορά με τις εταιρείες, οι οποίες διεκδικούσαν από το 2014 αμοιβές για εκπόνηση και παράδοση μελετών του Λυρικού Θεάτρου.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου συνυπέγραψε με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος την επιστροφή του κατασχεθέντος ποσού των για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μετά τη δικαίωσή της από τον Άρειο Πάγο.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραστάθηκε στις 05/10/2020 ενώπιον του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της, ότι η ίδια ως φορέας, η οποία διαδέχθηκε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, δεν κατέστη καθολικός διάδοχος της ΑΕΝΑΚ ΑΕ και δεν υπεισήλθε στις υποχρεώσεις της ως άνω εταιρείας και κατ’ επέκταση και στις κατά αυτής ως άνω αξιώσεις από αμοιβές για την εκπόνηση και παράδοση μελετών του Λυρικού Θεάτρου Κέρκυρας.

Στις 02/09/2021 το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δημοσίευσε την με αριθμό 1094 /2021 απόφασή του, σύμφωνα με την οποία, απορρίπτει την αναίρεση των εταιρειών «ΒΕΤΑΠΛΑΝ ΑΕΜ», «Ο.Μ.Ε.Τ.Ε  Α.Ε.», «ΤΕΑΜ Μ-Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.» και «ΤΕΤΡΑΣ Η/Μ ΑΕΜ» κατά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Μετά την παράδοση από τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Γιώργο Στασινό, του ποσού των 5.718.205,52 €, στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τα μέχρι σήμερα κατασχεθέντα χρήματα κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ότι υπήρξε αίσιο τέλος σε μια διαδικασία, η οποία ταλαιπώρησε για αρκετά χρόνια την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στερώντας της σημαντικούς πόρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος