Κέρκυρα: Το επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 21ης Μαϊου

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Δήμο Κέρκυρας, το επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 153 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Οι φετεινές εκδηλώσεις που θα έχουν ως κεντρικό πρόσωπο αναφοράς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΪΟΥ

ΩΡΑ 8.00: Έναρξη εορτασμού με χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες, Σημαιοστολισμό Δημοσίων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, εμπορικών καταστημάτων και οικιών μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου.
ΩΡΑ 18:30: Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των Επιφανών Τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση. Κατάθεση στεφάνου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο στον τάφο του Αείμνηστου Ιεράρχη. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας, στον τάφο του Αείμνηστου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Δήμαρχο Κέρκυρας, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
ΩΡΑ 19:30: Επίσκεψη στο Ιστορικό Δημαρχείο των Αντιπροσωπειών των Αδελφοποιημένων Πόλεων.
ΩΡΑ 21:00: Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Παλαιό Φρούριο. Εκδήλωση για την 153η Επέτειο της Ένωσης με την συμμετοχή του Μουσικού Συνόλου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου και της Δημοτικής Χορωδίας {San Giacomo}.
ΩΡΑ 21:15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΪΟΥ
ΩΡΑ 08:00: Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους δρόμους της πόλης.
Έπαρση Σημαίας στο Παλαιό Φρούριο και συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης.
ΩΡΑ 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.
ΩΡΑ 11:00: Πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Θα εκφωνήσει η κα Σοφία Αικατερίνη Πανταζή, αναπληρώτρια Διευθύντρια Γενικών Αρχείων Κράτους Νομού Κερκύρας με θέμα: « Η μετάβαση από το Ιόνιο Κράτος στο Ελληνικό Βασίλειο : ένας πανηγυρικός απόλογος ».

ΩΡΑ 11:45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας . Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

ΩΡΑ 12:00: Παρέλαση παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου, τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας», Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας «Ο Σπύρος Σαμάρας», Φιλαρμονική Ένωση «Ο Καποδίστριας». Συγκέντρωση τμημάτων επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου. Χώρος εκκίνησης: Αγωνιστών Πολυτεχνείου και χώρος τερματισμού: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

ΩΡΑ 17:30: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου .ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κου ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΩΡΑ 20:00: Υποστολή Σημαίας στο Παλαιό Φρούριο με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης.

ΩΡΑ 21:15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρ- χαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη διάρκεια εκφώνησης του πανηγυρικού στην Ιόνιο Βουλή θα εκτεθούν η Σημαία της Επτανήσου Πολιτείας (1800 – 1807) και η Σημαία του Ιονίου Κράτους (1816 – 1864). Πρόκειται για 2 ιστορικά κειμήλια που ανήκουν στο Δήμο της Κέρκυρας.

Μετά την παρέλαση, θα γίνει επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, στον όρμο της Γαρίτσας

Για τις εκδηλώσεις αναμένονται στην Κέρκυρα αντιπροσωπείες πόλεων με τις οποίες ο Δήμος έχει συνάψει σχέσεις (Σύμφωνα Συνεργασίας / Αδελφοποιήσεις / Δίκτυα). Πρόκειται για αντιπροσωπείες από:
* Πρέβεζα, Ναύπλιο, Αίγινα, Δελφοί
* Novisad, Krusevats (Σερβία),
*Άγιοι Σαράντα (Αλβανία),
*Koper – Kapodistrias (Σλοβενία),
*Αμμόχωστος, Άσσια, Πάφος (Κύπρος),
*Bari (Ιταλία),
* Troisdorf, Trossingen (Γερμανία),
* Bar (Μαυροβούνιο).

Το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, θα υπογραφεί στο Ιστορικό Δημαρχείο Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ των Δήμων της Κέρκυρας και του Bar.
Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί θα γίνει Γενική Συνέλευση των πόλεων του Δικτύου Καποδίστρια (Κέρκυρα, Αίγινα, Ναύπλιο, Αμμόχωστος, Koper – Kapodistrias).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος