Κέρκυρα: Επικαιροποιήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας για τη λειτουργία του Φορέα Παλιάς Πόλης

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η επικαιροποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας για τη λειτουργία του Διεπιστημονικού-Διαθεσμικού Φορέα Διαχείρισης Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με αναπληρωτή τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού, Αλέξανδρο Αλεξάκη, θα εκπροσωπεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Φορέα.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 -με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι για περισσότερα από δέκα χρόνια, η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας επί της ουσίας δεν είχε τύχει του ενδιαφέροντος της Αυτοδιοίκησης.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης μιας ολιστικής προσέγγισης γύρω από τα θέματα προστασίας και λειτουργίας της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, κάτι που υφίσταται σε άλλες πόλεις που φέρουν επίσης τον χαρακτήρα του Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Τόνισε ότι στο σχέδιο της Περιφερειακής Αρχής για την ανάδειξη της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας είναι να μη μείνει μόνο στη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ συγκεκριμένων έργων, αλλά να προχωρήσει στη μελέτη για τη συνολική αναβάθμιση της πόλης και τις βιώσιμες συνθήκες για τους κατοίκους της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Αλεξάκης, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του θέματος της επικαιροποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας για τα επόμενα δέκα χρόνια, ανέφερε ότι το θέμα της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας θα επανέλθει προς συζήτηση το προσεχές διάστημα σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ υποσχέθηκε και την ουσιαστική ενημέρωση των περιφερειακών συμβούλων.

Η Περιφερειάρχης υποσχέθηκε να φέρει το θέμα της Παλαιάς Πόλης την ερχόμενη Παρασκευή στην Unesco (Παρίσι), όπου θα μετέχει σε forum για την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά στη Μεσόγειο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος