Επίκαιρη ερώτηση κατάθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κτηματογράφηση της Κέρκυρας.
Ο βουλευτής τονίζει, ότι ο χρόνος κτηματογράφησης που έχει δοθεί είναι ελάχιστος, ενώ παράλληλα κλείνουν τα Υποθηκοφυλακεία και δημιουργείται αναστάτωση από τα πρόσθετα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συναλλασσόμενοι για την πορεία υλοποίησης της κτηματογράφησης της Κέρκυρας.
«Πολίτες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και οι υπόλοιποι παράγοντες της κτηματογράφησης ταλαιπωρούνται χωρίς καμία ενημέρωση», επισημαίνει ο βουλευτής και συμπληρώνει ότι «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν έχουν λάβει καμία απόφαση επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων, που έχουν ανακύψει».
Τέλος ο κύριος Αυλωνίτης ρωτά τον υπουργό «Πότε και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα μεταφερθούν με φυσική ή ψηφιακή μορφή τα αρχεία των Υποθηκοφυλακείων Νομού Κέρκυρας στο Γραφείο Κτηματολογίου Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα; Και μέχρι την μεταφορά αυτών, ποιος είναι ο σχεδιασμός για την εξυπηρέτηση των πολιτών, δικηγόρων και συμβολαιογράφων ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση στα εν λόγω αρχεία, δεδομένης και της ασφυκτικής προθεσμίας κτηματογράφησης; Εξετάζει το Υπουργείο εξ΄αυτού του αντικειμενικού λόγου δυσχερειών και δυσλειτουργίας, την επιπλέον παροχή παράτασης στην κτηματογράφηση της Κέρκυρας;».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος