Κέρκυρα: Επί τάπητος τα υγειονομικά ζητήματα του νησιού σε ημερίδα του Δήμου

Ξεκίνησε το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο, ημερίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τα προβλήματα υγειονομικής κάλυψης της Κέρκυρας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου του νησιού.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία βρίσκεται σε μεταβατική φάση αφού έχει λήξει η θητεία του απερχόμενου διοικητή, συμμετείχαν επίσης μέλη των νοσοκομειακών γιατρών, του ιατρικού και οδοντιατρικού συλλόγου, της ιατροχειρουργικής εταιρείας και άλλοι.

Η ημερίδα ξεκίνησε με παρεμβάσεις της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου που τη συγκάλεσε αλλά και της περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα. Και οι δύο δήλωσαν ότι ο δημόσιος τομέας της υγείας αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα τα οποία κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η αυτοδιοίκηση, επισήμαναν, “έχει σταθεί ενεργά στο πλευρό της υγειονομικής κοινότητας, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των προβλημάτων προς όφελος των χρηστών υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εδώ και χρόνια πληρώνει μέρος του ενοικίου των επικουρικών ιατρών που έρχονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας ενώ πρόσφατα ο Δήμος δήλωσε διατεθειμένος να δώσει οικόπεδο για την ανέγερση από την πολιτεία, οικοδομικού συγκροτήματος που θα στεγάζει ιατρούς, ανπληρωτές εκπαιδευτικούς ή άλλους δημόσιους υπαλλήλους που διορίζονται στην Κέρκυρα”.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού και στις παραιτήσεις ιατρών που έχουν καταγραφεί, επιδεινώνοντας το έντονο εργασιακό περιβάλλον σε αυτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος