Κέρκυρα: Επέμβαση της πολιτικής προστασίας για ολισθηρότητα δρόμου λόγω ελιών

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  την Κυριακή 20 Νοεμβρίου για την αντιμετώπιση της ολισθηρότητας που δημιουργήθηκε στο οδόστρωμα στην παράκαμψη Χωρεπισκόπων από πτώση ελαιοκάρπου, γεγονός που το έκανε επικίνδυνο για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πολιτική προστασία του Δήμου επιχείρησε με 4 οχήματα (2 πυροσβεστικά 4χ4 ,ένα τριαξονικό φορτηγό και έναν εκφορτωτή εκσκαφέα)  και το προσωπικό της υπηρεσίας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ.Θεοφάνη Σκέμπρη.

Κέρκυρα: Επέμβαση της πολιτικής προστασίας για ολισθηρότητα δρόμου λόγω ελιών

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η συνεπικουρία και συνεργασία των φορέων δρα στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων.  Έτσι στο συμβάν συνέδραμαν και συνεργάστηκαν με το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας η πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κων/νο Ζορμπά, το  Πυροσβεστικό κλιμάκιο Θιναλίων  με επικεφαλής τον διοικητή κ. Γεράσιμο Αυλωνίτη, το Αστυνομικό τμήμα Παλαιοκαστριτών, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία είχε καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Δημήτριος Γεωργανάς.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας με ανακοινώσεις έχει ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των παρόδιων ιδιοκτησιών ελαιοκτημάτων αλλά και τους προέδρους των κοινοτήτων την υποχρέωση να κλαδεύουν τα δέντρα τους , όπου αυτά εμποδίζουν την ορατότητα και δυσχεραίνουν την ασφαλή κυκλοφορία  των διερχομένων οχημάτων.

Το συμβάν και η ταλαιπωρία των κατοίκων και των διερχομένων , αναμένεται να ευαισθητοποιήσει ιδιοκτήτες και αρμόδιους στην κατεύθυνση κοπής κλαδιών που η πτώση ελαιόκαρπου στο οδόστρωμα πέρα από τη διακοπή κυκλοφορίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα ή  δυστυχήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος