Κέρκυρα: Ένας νεκρός και υλικές ζημιές από την κακοκαιρία

Τις πληγές της μετρά η Λευκιμμη, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη στο νότιο συγκρότημα του νησιού. Από χθες, κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να επιδιορθώσουν στέγες σπιτιών, παράθυρα και αυλόπορτες που έχουν παρασυρθεί. Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή, παρέσυρε στέγες σε δεκάδες σπίτια ενώ ξερίζωσε ολόκληρα δέντρα που έπεσαν πάνω σε τοίχους, στέγες και αυλές προκαλώντας πολύ μεγάλες καταστροφές.

Εν τω μεταξύ, σοκαρισμένη είναι η Κερκυραϊκή κοινωνία από τον πνιγμό ενός άνδρα το αυτοκίνητο του οποίου παρέσυραν ορμητικά νερά στην περιοχή Σάντα Μπάρμπαρα του Περιβολίου. Ο 56χρονος Κερκυραίος είχε έρθει προ μερικών ημερών από τη Μ. Βρετανία όπου κατοικεί μόνιμα για ολιγοήμερη ξεκούραση, ωστόσο, η μοίρα του επεφύλαξε άσχημο παιχνίδι…Αυτόπτες μάρτυρες διηγήθηκαν στην ΕΡΤ πως έζησαν το τραγικό περιστατικό, αναφέροντας ότι ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο ΙΧ όταν, στην προσπάθειά του να βγει από το παράθυρο του συνοδηγού, το πόδι του εγκλωβίστηκε μέσα στο τιμόνι του οχήματος. Μάλιστα, για να σωθούν η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, χρειάστηκε η υπεράνθρωπη προσπάθεια πυροσβεστών και περίοικων. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Γιώργος Κωνστάντης, μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας, απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου τους και των ιδίων και αν βρεθούν σε δύσκολη περίπτωση, να παραμείνουν ή να επιχειρήσουν να βγουν σε κεντρικό δρόμο και να σταματήσουν το αυτοκίνητό τους.

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή η οποία έλαβε απόφαση αναστολής της λειτουργίας του σχολείου στα Μελίκια εξαιτίας των ζημιών που υπήρξαν. Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Η κυρία Πανδή κάλεσε τους πληγέντες να κρατούν τις αποδείξεις αγοράς υλικών και να φωτογραφίζουν τις ζημιές πριν την αποκατάστασή τους.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τη Θεσπρωτία ενώ η παραλιακή οδός της Ηουγενίτσας πλημμύρισε από λάσπη και φερτά υλικά που δεν μπόρεσαν να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα, δημιουργώντας προβλήματα στην οδική επικοινωνία με την πόλη αλλα και το λιμάνι της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος