Κέρκυρα: Ένας χρόνος συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με το UTHealth Houston

Τα πρώτα αποτελέσματα της σημαντικής συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με το UTHealth Houston ( Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον),  στον τομέα των Νευροεκφυλιστικών Νόσων (Αλτσχάιμερ), παρουσιάστηκαν χθες σε διαδικτυακή συζήτηση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του Pharos Summit .

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι συνεργασίες μόνο τεσσάρων δυάδων συνεργασιών ελληνικών -αμερικάνικων πανεπιστημίων. Μια εξ αυτών ήταν η συνεργασία του Εργαστηρίου  Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με το UTHealth Houston.

Το εν εξελίξει έργο επικεντρώνεται στη διερεύνηση και αξιολόγηση νέων βιοδεικτών ως παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης της νόσου Αλτσχάιμερ και σχετικών ανοιών (ADRDs). Επιπλέον, η συνεργασία στοχεύει στην ίδρυση του Alzheimer’s Disease Sequencing Project στην Ελλάδα, αλλά και μιας μεγάλης κλίμακας, ψηφιακής πολυεθνικής βιοτράπεζας, καθώς και παράλληλα σε πλάνα μεταφοράς εκπαίδευσης σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

To συμπέρασμα από την κα. Sylvia Jons του ΙΙΕ ήταν πως φαίνονται σε αυτή τη συνεργασία οι ξεκάθαροι στόχοι, οι διακριτοί ρόλοι των δύο ερευνητικών ομάδων και η βιωσιμότητα της.

Σημειώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση του Pharos Summit την περσινή χρονιά και την επίσκεψη των Αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ακολούθησε η ίδρυση του γραφείου του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη, ενώ το ίδρυμα έχει ήδη αναπτύξει συνεργασίες με το University of Kentucky, το University of Alabama, το George Mason University αλλά και το Queens College της Νέας Υόρκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος