Έκθεση έργων του Σπύρου Αλαμανου στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη ολοκληρώνει τον κύκλο των Περιοδικών Εκθέσεων του 2022 με τα εγκαίνια της έκθεσης κολάζ του αείμνηστου Σπύρου Αλαμάνου (1947-2011), με τίτλο «Τα τοπία της καρδιάς μου», την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 19:00 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Πινακοθήκης.

Έκθεση έργων του Σπύρου Αλαμανου στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Τα «τοπία της καρδιάς μου» είναι ένα μονοπάτι σκέψης και εσωτερικής αναζήτησης που οδηγεί στην ψυχή του καλλιτέχνη. Ο Σπύρος Αλαμάνος αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό στο συναισθηματικό, πνευματικό και ηθικό του κόσμο για τους συνοδοιπόρους του, όσους επιλέγουν να διασχίσουν πλάι του αυτό το μονοπάτι. Συνειδητό και ασυνείδητο, όνειρα και βιώματα, ανθρώπινο και θεϊκό, μια σειρά αλληλουχιών δεσπόζουν στο εικαστικό του έργο.

Τα κολάζ του Σπύρου Αλαμάνου είναι βασισμένα σε μορφές της αναγεννησιακής ζωγραφικής και αρχετυπικών συμβόλων. Χρησιμοποιείται ένα πρωτογενές υλικό που αποτυπώνει επακριβώς την αισθητική έκφραση του καλλιτέχνη μέσω της σύνθεσης. Επιλέγει με σύνεση κάθε μικρό και μεγάλο στοιχείο του έργου του δημιουργώντας μια κοινή ατμόσφαιρα ανάμεσα στα έργα της σειράς αποτυπώνοντας στο χαρτί την ιδιαίτερή του ταυτότητα.

H έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 13 Ιανουαρίου 2023 με ώρες επίσκεψης  09.00-16.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος