Κέρκυρα: Έκκληση προς τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να υπογράψουν τις αιτήσεις επαναπρόσληψης

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, κάλεσε τους συναδέλφους του που απασχολούνται ως εποχικοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα και ως οδηγοί λεωφορείων, να σπεύσουν έως την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, που λήγει η προθεσμία, και να καταθέσουν στο σωματείο τις αιτήσεις επαναπρόσληψης, προκειμένου να μην χάσουν τη συσσωρευμένη εργασία των τελευταίων ετών.

Συνεργεία του σωματείου θα βρίσκονται το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιανουαρίου στην κερκυραϊκή ύπαιθρο, προκειμένου να διευκολύνουν τους ανθρώπους που θέλουν να υπογράψουν τις αιτήσεις. Τα συνεργεία θα βρίσκονται 17.00 – 20.00 στις περιοχές Λευκίμμη, Αργυράδες, Δραγανιώτικα, Αγ. Ματθαίο, Αχαράβη και Καρουσάδες.

Ο κ. Πελάης ανέφερε ότι μέρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν έχουν λάβει ακόμη το επίδομα ανεργίας και μένουν απλήρωτοι, αφού δεν εμφανίζονται τα ένσημα από τις μονομερείς δηλώσεις, “επειδή το Υπουργείο Εργασίας δεν φρόντισε να τα εμφανίσει στον ΕΦΚΑ και αφαίρεσε τη δυνατότητα του ΟΑΕΔ να τα βλέπει από την ΕΡΓΑΝΗ όπως συνέβη πέρσι και δόθηκαν κανονικά τα επιδόματα ανεργίας”.

Ο κ. Πελάης δήλωσε ότι το Εργατικό Κέντρο στηρίζει την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη και θα συμμετάσχει στη μηχανοκίνητη πορεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, που θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης από το αεροδρόμιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος