Κέρκυρα: Εκδήλωση για την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας

Από το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Εφορεία αρχαιοτήτων του νησιού

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με εξαιρετικούς επιστήμονες και σπουδαίες προσωπικότητες διοργανώνουν το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η Εφορεία αρχαιοτήτων του νησιού τιμώντας στις 8 Φεβρουαρίου την παγκόσμια Ημέρα εορτασμού της Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου η επίσημη εορτή).

Ομιλητές θα είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα γνωστή για τις εκπομπές της γύρω από την Ελληνική γλώσσα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλαβρίας Γιάννης Κορίνθιος πρωτεργάτης και εμπνευστής στη καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας εορτασμού Ελληνικής Γλώσσας και ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλης Λέτσιος.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Αντικυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος και διδάκτορας του Ιονίου πανεπιστημίου Νίκος Δημητρόπουλος. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο κύριος Δημητρακόπουλος τόνισε ότι «Πρόκειται για μια γλώσσα που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι είναι η αρχαιότερη του κόσμου και μάλιστα η κυρία Φλέσσα θα παρουσιάσει επιστημονικές αποδείξεις για του λόγου το αληθές. Είναι από τις πλουσιότερες γλώσσες και φυσικά είναι η μοναδική , από την οποία έχουν αντλήσει θέματα, ρίζες ακόμη και λέξεις αυτούσιες , όλες οι γλώσσες του πλανήτη».

Όσον αφορά την εκδήλωση, το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου στις 11 στην Ιόνιο Ακαδημία οι ομιλητές θα υποδεχθούν μαθητές της β/βαθμιας εκπαίδευσης του νησιού για μια δια – δραστική παρουσίαση της εξέλιξης της γλώσσας μας, την ιστορία της, τη χρήση ομόηχων και ομόριζων λέξεων από άλλες γλώσσες και πολλές πληροφορίες άγνωστες μέχρι τώρα.

Η εκδήλωση αυτή θα καλυφθεί και διαδικτυακά ώστε σχολεία από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να μπορέσουν αφενός να τη παρακολουθήσουν αφετέρου να συμμετάσχουν με ερωτήσεις. Όπως επισήμανε ο κύριος Δημητρακόπουλος «ήδη πέντε σχολεία της ομογένειας δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά».

Το απόγευμα στις 19.30, η εκδήλωση προσαρμοσμένη για το κοινό θα παρουσιαστεί στο ισόγειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Κέρκυρας που βρίσκεται στην οδό Βράιλα Αρμένη 7, με ελεύθερη είσοδο για όλους και διατηρώντας το δια δραστικό της χαρακτήρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος