Κέρκυρα: Εγγραφές στη “Μέλισσα” – Υπό ψήφιση ο θεσμός του “προσωπικού βοηθού”

Ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν καθ’ όλον τον Οκτώβριο οι εγγραφές στο εργαστήρι “Μέλισσα”, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ. Στο εργαστήρι, εκτός από την απασχόλησης ατόμων με αναπηρία και την παροχή δεξιοτήτων, λειτουργεί πλέον και δύο κέντρων ψυχολογικής υποστήριξης και πληροφόρησης με δωρεάν υπηρεσίες προς τους γονείς και τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σπύρος Ζουμπουλίδης, η Ομοσπονδία κάνει προσπάθεια προκειμένου να θεσμοθετηθεί η παροχή προσωπικού βοηθού προς τα άτομα με ιδιαίτερα κινητικά προβλήματα, δίδοντας σημαντικές λύσεις στην καθημερινότητά τους.

“Προσωπικός βοηθός”

Τη σημασία του “προσωπικού βοηθού” ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης ΒαρδακαστάνηςΟ κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι “ο θεσμός του προσωπικού βοηθούν αποτελεί μία πολύ μεγάλη εξέλιξη την οποία το αναπηρικό κίνημα χαιρέτησε, εργάστηκε για αυτή πολλά χρόνια και συνεργάστηκε με την Κυβέρνηση για να φτάσει ως εδώ”. Επισήμανε ότι πρόκειται “για μία από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει μία οργανωμένη Πολιτεία για να μπορεί το άτομο με αναπηρία να ασκήσει το δικαίωμά του στην προσωπική επιλογή. Ο προσωπικός βοηθός κάτω από την καθοδήγηση του ατόμου με αναπηρία μπορεί να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει προσωπικές και κοινωνικές επιθυμίες. Δεν πρέπει να λειτουργήσει ως μία στυγνή κρατική υπηρεσία αλλά να αποκτήσει χαρακτήρα διαβουλευτικό και κοινωνικού απολογισμού”. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος