Κέρκυρα: Δυο μήνες παράταση για την κτηματογράφηση στο νησί

Παράταση μέχρι τις 13 Απριλίου πήρε η κτηματογράφηση της Κέρκυρας, όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, μέσω ανάρτησης του στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Είχε προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο.

Να θυμίσουμε ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 13 Φεβρουαρίου , όμως η περιορισμένη προσέλευση και άλλα τεχνικά ζητήματα έφεραν την παράταση μετά και από  παρεμβάσεις του ΤΕΕ και του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Κέρκυρα: Δυο μήνες παράταση για την κτηματογράφηση στο νησί

Αναλυτικά η ανάρτηση του κύριου Γκίκα

«2 μήνες παράταση στην Κτηματογράφηση της Κέρκυρας.
Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη Konstantinos Kyranakis, με τον όποιον είχα σήμερα μια παραγωγική συνάντηση, γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και παρατείνει κατά 2 μήνες την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης της Κέρκυρας (μέχρι 13 Απριλίου 2024).
Επίσης με ενημέρωσε για την νέα γεωπύλη του Ελληνικού Κτηματολογίου ( maps.ktimatologio.gr ) όπου φαίνονται ήδη τα πρωτόλεια προκαταρκτικά υπόβαθρα των διαφόρων ιδιοκτησιών με ΚΑΕΚ, τα οποία, όπως είναι ευνόητο, δεν είναι ακριβή (έχουν λάθη).
Καλό συνεπώς θα είναι οι πολίτες να ελέγξουν από τώρα τους χάρτες, να εντοπίσουν τις ιδιοκτησίες τους και φυσικά να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις υποβάλλοντας εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους με τα ανάλογα τεκμήρια των  ιδιοκτησιών τους».

Την αντίδραση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, προκάλεσε η ανακοίνωση αυτή, καθώς όπως τονίζει σε δήλωση του «Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η παράταση για την κτηματογράφηση της ακίνητης περιουσίας των Κερκυραίων για μόλις δύο μήνες, που παρεμπιπτόντως ανακοινώθηκε από τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ αντί του θεσμικού υπευθύνου που είναι το αρμόδιο Υπουργείο».

Ο κύριος Αυλωνίτης θυμίζει ότι έχει ήδη καταθέσει  αναφορά στη Βουλή, με τα αιτήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, με την οποία ζητούν ικανό διάστημα παράτασης, το οποίο έχει προσδιοριστεί σε έξι μήνες κατ’ ελάχιστο. «Σε άλλη περίπτωση, αν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιληφθεί τα ειδικά προβλήματα που συντρέχουν για την Κέρκυρα προειδοποιώ ότι το έργο της κτηματογράφησης στον νομό μας θα οδηγηθεί σε φιάσκο. Η ισχνή προσέλευση ήδη το αποδεικνύει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος