Κέρκυρα: Δυναμική παρουσία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στη 2η Attica Green Expo

Στο Επιστημονικό Συνέδριο  για το περιβάλλον στη χώρα, στη 2η Attica Green Expo, συμμετείχε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας. Τα εγκαίνια  πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24  Μαΐου 2023, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις TAE KWON DO Παλαιού Φαλήρου, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και  αυτοδιοικητικού κόσμου, δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, πολιτών και  μαθητών.

Στο  περίπτερο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ) που είχε την ευθύνη –προετοιμασία , ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας παρουσίασε τις δράσεις που προωθούνται και αφορούν στην  κυκλική οικονομία, διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωσης και περιβαλλοντικές δράσεις . Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διανεμήθηκε πλούσιο εξειδικευμένο ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που αφορούν και στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, ανακύκλωση και καθαριότητα, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Κέρκυρα: Δυναμική παρουσία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στη 2η Attica Green Expo

Το περίπτερο της ΠΕΔ-ΙΝ μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Μάκης Βορίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μόραλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της GREEN EXPO 2023 κ. Στέφανος Φανουργάκης.

Η Έκθεση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την προσέλευση πλήθους επισκεπτών, με επισκέψεις σχολείων, καθώς και παιδιών με τους γονείς τους. Όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε παρουσίαση θεμάτων κυκλικής οικονομίας, ανακύκλωσης, βιώσιμης ανάπτυξης, διαχείρισης αγαθών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κ.ά.

Το 4ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», το Δήμο Παλαιού φαλήρου, το Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting, και το Φορέα Διοργάνωσης Θεματικών Εκθέσεων Attica Green Expo. Το συντονισμό των εργασιών είχε ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Κών/νος Προβατάς.

Στόχος της ATTICA GREEN EXPO είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και η ανάδειξη των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που με καινοτόμες δράσεις και πρακτικές συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης  εξήρε την ΠΕΔΙΝ , τον Πρόεδρο  κ. Αλέξανδρο Παρίση και  το Γενικό Δ/ντη κ.Ανδρέα Ζαπάντη για την άρτια οργάνωση και προετοιμασία των συμμετοχών των Δήμων των Ιονίων Νήσων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος