Δυναμική παρουσία των Ιονίων Νησιών στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

Με δικό της αυτόνομο περίπτερο συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, κόντρα στον χρόνο που δεν είχε η νέα Περιφερειακή Αρχή. Η ΙΤΒ είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις με πάνω από 5.000 εκθέτες από 170 χώρες, 24.000 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά του πλανήτη.  

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εξαιρετικές είναι οι προοπτικές και τα μηνύματα για την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, αλλά όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής «στόχος είναι και η στήριξη και των άλλων νησιών της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Λευκάδας και γενικότερα η ανάδειξη και η προβολή στη Γερμανική αγορά όλων των νησιών της περιφέρειας μας».

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της έκθεσης συναντήθηκε με κορυφαίους, tour operators, αλλά και με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατέγραψε μεγάλη επισκεψιμότητα και από την πρώτη στιγμή που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της πραγματοποιήθηκαν πολλά ραντεβού και συναντήσεις των τουριστικών επιχειρηματιών της Περιφέρειας μας με tour operators και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του άφησε αιχμές για την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή υποστηρίζοντας ότι για πολλά χρόνια η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν απούσα από μεγάλες διεθνείς εκθέσεις «Είχαμε δεσμευθεί ότι σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις, όπως είναι η ΙΤΒ στο Βερολίνο θα συμμετέχουμε, ως περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με δικό μας αυτόνομο περίπτερο. Όπως ξέρετε αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, στις αρχές της νέας χρονιάς… ξεκινήσαμε έναν αγώνα, με αντίπαλο τον χρόνο και εγώ προσωπικά και οι υπηρεσίες μας και στο τέλος κατορθώσαμε να δεσμεύσουμε τον συγκεκριμένο χώρο, όπου κατασκευάσαμε το δικό μας καλαίσθητο περίπτερο...».

Ο κύριος Τερπεκλής δεσμεύτηκε ότι την επόμενη χρονιά, τόσο στο Βερολίνο, όσο και στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου στην W.T.M, η περιφέρεια θα έχει ακόμα μεγαλύτερο περίπτερο για να εξυπηρετούνται γρήγορα και άνετα όλοι οι επιχειρηματίες των Ιονίων Νησιών, στον δικό τους χώρο και να κάνουν τα ραντεβού τους και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με άνεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος