Κέρκυρα: Καθαρισμός του βυθού στο παλιό λιμάνι από τον Δήμο και την Aegean Rebreath

Μια ακόμη δράση καθαρισμού του θαλάσσιου βυθού, αυτή τη φορά στο Λιμάνι της Κέρκυρας, πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  και η Aegean Rebreath.

Ο Δήμος συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος και στο Δ.Σ. του «Δικτύου Μπλε Δήμων» για την απορρύπανση βυθών και παράκτιων περιοχών, τη δημιουργία και εγκατάσταση Σταθμών Συλλογής Θαλάσσιων απορριμμάτων και την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. 

Σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησαν η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Τζάνε και ο επικεφαλής της Aegean Rebreath Γιώργος Σαρελάκος, έγινε αναφορά στο ιστορικό της συνεργασίας του Δήμου με τον Οργανισμό και τον ΟΛΚΕ καθώς και στα αποτελέσματα των δράσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Δήμο μας, τα οποία αποτυπώνονται σε συλλογή 45.000  υλικών.

Στη δράση, η οποία θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, συμμετέχει πολυμελής ομάδα εθελοντών με την υποστήριξη της Nova και την συνδρομή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν. σε μηχανήματα περισυλλογής. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων στην περιοχή του Ανεμόμυλου. 

Η συνεργασία του Δήμου με την Aegean Rebreath ξεκίνησε το 2020 με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας,  υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και έλαβε νομική υπόσταση με το «Δίκτυο Μπλε Δήμων» στο οποίο συμμετέχουν 16 νησιωτικοί και παράκτιοι Δήμοι της χώρας μας. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συμμετέχει στο Δ.Σ. του «Δικτύου» ως ιδρυτικό μέλος ενώ όπως ανακοινώθηκε σήμερα το «Δίκτυο» λαμβάνει και ευρωπαϊκό χαρακτήρα με την επικείμενη συμμετοχή της Κορσικής. 

 «Είναι σημαντικό να καταστεί σαφές ότι ο κεντρικός Δήμος είναι από τους πρώτους που ενθάρρυναν την δημιουργία του Δικτύου, να επισημάνουμε ότι έχει δημιουργηθεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το νησί και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε με την ανάλογη στοχοθεσία» δήλωσε ο επικεφαλής της Aegean Rebreath κ. Γιώργος Σαρελάκος 

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου δήλωσε: «Η προστασία του φυσικού αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος αποτέλεσε προτεραιότητά μας. Στη βάση αυτή κινηθήκαμε με τη συνεργασία μας με την Aegean Rebreath, τον ΟΛΚΕ και τη συμμετοχή μας στο «Δίκτυο Μπλε Δήμων» υπό την αιγίδα του αρμόδιου Υπουργείου. Εύχομαι η καινοτόμος αυτή πρακτική να συνεχιστεί στο Δήμο μας και να διευρυνθεί καθώς είναι αυταπόδεικτο το όφελος το οποίο προσφέρει στον τόπο». 

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν και στον σύνδεσμο https://recycle.corfu.gr/en/ylika/marine-litter/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος