Με την προβολή του εκπαιδευτικού του έργου και της καλλιτεχνικής έκφρασης των φοιτητών του, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενισχύει την διασύνδεση του με σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά Ιδρύματα των ΗΠΑ.
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Άγγελος Φλώρος, σε συνεργασία με το γραφείο του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε στις Η.Π.Α τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο και παρουσίασε σημαντικές δράσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Αρχικά ο κ. Φλώρος πραγματοποίησε ομιλία στο Interactive Telecommunication Program (ITP) του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU). Επίσης υλοποίησε το εργαστήριο & Memory Models, το οποίο επικεντρώθηκε σε καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταγραφή και αναπαράσταση της μνήμης μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών και των ψηφιακών μέσων. Παρουσίασε ακόμα το έργο «Η Προσωπογραφία στην Εποχή των Selfies». Λίγες ημέρες αργότερα, συμμετείχε ως μέλος της ομάδας κριτών στην παρουσίαση σπουδαστών του μεταπτυχιακού προγράμματος Design and Health του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης (NYIT).
Εκτός Νέας Υόρκης, ο Επ. Καθηγητής ολοκλήρωσε σημαντικές επαφές με τα αμερικανικά ιδρύματα Βοστώνης και Καλιφόρνιας, College of Art Media and Design – Northeastern University, Media Lab/MIT MUSEUM – Massachusetts Institute of Technology, School of Architecture – Harvard University και Media Art and Technology, UCSB – Santa Barbara.
Στο πλαίσιο των επαφών του με την ελληνική oμογένεια, ο κ. Φλώρος παρουσίασε τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Ιονίου Πανεπιστημίου σε μαθητές του Λυκείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας, με παράλληλη προβολή καλλιτεχνικών έργων φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, με τίτλο «Εφηβικές πατρίδες». Στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο έγινε, τέλος, η δεύτερη παρουσίαση του έργου «Η Προσωπογραφία στην Εποχή των Selfies».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος