Κέρκυρα: Διαδικτυακή παρουσίαση του Ιονίου Πανεπιστημίου στους μαθητές (ηχητικό)

Με στόχο την καθοδήγηση των μαθητών Λυκείου για τη σωστή επιλογή σπουδών, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει διαδικτυακές παρουσιάσεις των ακαδημαϊκών Τμημάτων του,με τίτλο Zoom-Into-Ionio.

Οι παρουσιάσεις απευθύνονται σε μαθήτριες και μαθητές των Λυκείων όλης της χώρας, ιδίως σε αυτούς της Γ΄ Λυκείου, ώστε να έχουν αναλυτική ενημέρωση για όλο το εύρος και τις πτυχές των σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με κεντρικό σύνθημα το «Ανακάλυψε το δικό σου αύριο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η δράση Zoom-Into-Ionio πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου, οι Πρόεδροι και οι καθηγητές των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσουν τα οικεία προπτυχιακά προγράμματα σπουδών με εστίαση, μεταξύ άλλων, στο αντικείμενο των σπουδών, στην ακαδημαϊκή ζωή, καθώς και τις προοπτικές σταδιοδρομίας και επαγγελματικής εξέλιξης των πτυχιούχων.

Στη δεύτερη φάση, που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο (22-23 Μαΐου 2021), θα διοργανωθούν ατομικές συναντήσεις μαθητών και μαθητριών με Καθηγητές από κάθε Ακαδημαϊκό Τμήμα σε «εικονικά» δωμάτια, μέσω διαδικτύου. Στην ΕΡΤ Κέρκυρας μίλησε η Αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου Χριστίνα Μπάνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος