Κέρκυρα: Δεύτερη μέρα με προβλήματα στις εξετάσεις λόγω επίθεσης χάκερ στην Τράπεζα Θεμάτων

Με μικρότερη καθυστέρηση απ’ ότι χθες Δευτέρα ξεκίνησαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα λύκεια της Κέρκυρας, καθώς λίγο πριν τις 9 το πρωί το πρόβλημα με την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων αποκαταστάθηκε. Η Τράπεζα Θεμάτων για δεύτερη μέρα υπέστη επίθεση από χάκερ που κατάφεραν να περιορίσουν την λειτουργία της.

Όπως και χθες, έχει υπάρξει κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, τη χαρακτήρισαν «γενικευμένη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή» και μάλιστα, προσέθεσαν ότι επίθεση έχει δεχτεί και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Λυκούργο Σκιαδόπουλο τόνισε ότι «από πολύ νωρίς το πρωί ενημερωθήκαμε ότι η πλατφόρμα δέχεται επίθεση, μια κακόβουλη ενέργεια που δεν γνωρίζουμε από πού.  Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σταδιακά λίγο πριν τις εννέα στο νησί της Κέρκυρας, ενώ σε στάδιο επίλυσης παραμένει σε μια σχολική μονάδα της Ζάκυνθου και σε δύο της Κεφαλονιάς».

Όσον αφορά το αίτημα των καθηγητών να δοθούν τα θέματα από τους ίδιους παρακάπτοντας την Τράπεζα Θεμάτων, ο κύριος Αγγελόπουλος επισήμανε ότι «υπάρχει συγκεκριμένος νόμος ο οποίος προβλέπει την διαδικασία , δεν μπορείς να ακυρώνεις το νόμο μόνος σου. Δεν μπορούμε ούτε εμείς ούτε το Υπουργείο να δώσει μια τέτοια εντολή» και ζήτησε την κατανόηση όλων έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

Την  άμεση κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων ζητά για μια ακόμη φορά η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με ανακοίνωση της , ζητώντας «να δοθεί η οδηγία να δώσουν οι εκπαιδευτικοί τα δικά τους θέματα». Η Μαρίνα Ράπτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, μιλώντας στον Λυκούργο Σκιαδόπουλο σχολίασε ότι «προκαλεί εντύπωση η εμμονή με την τράπεζα θεμάτων. Η κλήρωση των θεμάτων δεν τιμά κανέναν» και πρόσθεσε «αισθάνθηκα εξαιρετικά απαξιωμένη από ένα Υπουργείο που ενώ δεν λειτουργούσε η Τράπεζα Θεμάτων δεν μου έδωσε την ευκαιρία να βάλω εγώ τα θέματα, μετά από 29 χρόνια στην εκπαίδευση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος