Κέρκυρα: Δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΦΟΣΔΑ

Δεν συζητήθηκε κανένα από τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης της Τρίτης 9 Μαρτίου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Το θέμα της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας, από τον υπό κατάργηση ΣΥΔΙΣΑ προς τον Δήμο, αποσύρθηκε από τη δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου, προκειμένου να συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση του σώματος.

Το δεύτερο θέμα που αφορούσε την παράδοση των τεχνικών δελτίων του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων από τον ΣΥΔΙΣΑ προς τον περιφερειακό ΦΟΣΔΑ, δεν πέρασε τη διαδικασία των κατεπείγοντος αφού θετικά ως προς τούτο ψήφισαν 19 Δημοτικοί Σύμβουλοι, η παράταξη Υδραίου και οι Χρ. Σαρλής και Σπ. Πουλή, ενώ υπήρξαν 24 αρνητικοί ψήφοι από τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης (παρατάξεις Τρεπεκλή, ΛΑΣΥ, Νεράτζη, Δρυ, Καρύδη, Κοσμά και των δημοτικών συμβούλων Χρ. Μπούκα, Σπ. Ρίγγα, Α. Ρίγγα). Οι περισσότεροι των συμβούλων που ψήφισαν αρνητικά, τόνισαν ότι το θέμα στην ουσία είναι αρμοδιότητα του ΣΥΔΙΣΑ και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η όλη διαδικασία προχωρά από τον ΦΟΣΔΑ χωρίς να απαιτείται η έγκριση τρίτων.

Η Δήμαρχος και ο Χρ. Σαρλής δήλωσαν ότι ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Δ.Σ. του διαβαθμιδικού ΦΟΣΔΑ, κατά την οποία θα ληφθεί απόφαση δημοπράτησης του εργοστασίου, το Δημοτικό Συμβούλιο όφειλε να λάβει πολιτική απόφαση επί των πεπραγμένων αφού οι συνέπειες θα είναι σημαντικές για τους δημότες.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αναμένεται να συζητηθούν στην τακτική συνεδρίαση του οργάνου την ερχόμενη Τετάρτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος