Κέρκυρα: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων για μη πρόσκληση στην σύσκεψη για την ενδοσχολική βία

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για την μη πρόσκληση τους από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην σύσκεψη που συγκάλεσε για την εξάλειψη της σχολικής βίας.

Όπως αναφέρουν «προκαλεί προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, ότι στη σύσκεψη με σκοπό τη λήψη πρωτοβουλιών που να συμβάλλουν κυρίαρχα στην πρόληψη της σχολικής βίας, επιλέχθηκε να μην κληθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι Εκπαιδευτικοί, οι Γονείς και οι Μαθητές».

Στην ανακοίνωση γίνετε λόγος για «επικοινωνιακά οφέλη των παραγόντων που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συσκέψεις».

 Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι τρεις φορείς: «Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της σχολικής βίας δεν λύνεται με πλατφόρμες καταγγελιών ούτε με θεσμοθέτηση και επιβολή αυστηρότερων ποινών, αφού το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο απ’ όσο κάποιοι θέλουν να το παρουσιάζουν. Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, με τα πενιχρά μέσα που έχουμε, και με την πολιτεία απέναντι μας και όχι δίπλα μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της σχολικής βίας και των αιτιών που την γεννούν και την γιγαντώνουν, στηρίζοντας τους μαθητές μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος