Κέρκυρα: Δεκάδες μαθητές φώναξαν “Μην μας παίρνετε το Χαμόγελο !”

Επιτυχημένη υπήρξε η κινητοποίηση στην πόλη της Κέρκυρας που πραγματοποίησαν φορείς του νησιού, προκειμένου να στηρίξουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Σπιτιού του Χαμόγελου του Παιδιού στο νησί.

Κέρκυρα: Δεκάδες μαθητές φώναξαν “Μην μας παίρνετε το Χαμόγελο !”

Οι δηλώσεις του Προέδρου του Χαμόγελου Κώστα Γιαννόπουλου ότι μετά τις γιορτές θα παύσει η λειτουργία του Σπιτιού στους Μαγουλάδες της βόρειας Κέρκυρας και θα μετατραπεί σε ημερήσια δομή φροντίδας, με παράλληλη απομάκρυνση των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί, σόκαραν την τοπική κοινωνία. Αιτία, η αδυναμία παρέμβασης στο κτιριακό συγκρότημα – κτίστηκε ως μοναστήρι τον 18ο αιώνα – ώστε να πραγματοποιηθούν οι τεχνικές αλλαγές που θέτει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές δομές.

Κέρκυρα: Δεκάδες μαθητές φώναξαν “Μην μας παίρνετε το Χαμόγελο !”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου συζητώντας το θέμα με τον βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα, κάλεσε το Χαμόγελο να προχωρήσει σε όποιες βελτιώσεις μπορεί να γίνουν έως τον Μάιο και στη συνέχεια να υπάρξει νέα συνεννόηση με τις δύο πλευρές, χωρίς ωστόσο να θέσει ζήτημα εξαίρεσης της δομής της Κέρκυρας από το υφιστάμενο πλαίσιο των απατούμενων αλλαγών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος