Κέρκυρα: Δασικοί χάρτες, μόνιμο προσωπικό παιδικών σταθμών και ΙΕΚ τουρισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ψήφισμα μονιμοποίησης των συμβασιούχων εργαζομένων επί σειρά ετών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε δεκτό ψήφισμα με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να τοποθετήσει μόνιμο προσωπικό στο ΙΕΚ τουρισμού, εξασφαλίζοντας τη λειτουργία ενός εκπαιδευτηρίου που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τον κερκυραϊκό τουρισμό και τις δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου στο νησί.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, αναφέρθηκε στην πορεία των συζητήσεων που γίνονται με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την κατάρτιση των δασικών χαρτών. Όπως ανέφερε, στις επόμενες ημέρες αναμένεται η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα προβλέπει, την αυτοδίκαιη διόρθωση του πρόδηλου σφάλματος, τη μείωση κατά 50% του κόστους εκδίκασης των αντιρρήσεων και την επιστροφή του ποσού σε περίπτωση διακαίωσης, την άρση του τεκμηρίου υπέρ του Δημοσίου στα Ιόνια Νησιά, στα οποία ως γνωστόν δεν υπάρχει δημόσια δασική περιουσία και τη δικαίωση όσων καλλιεργούν τα τελευταία χρόνια δασωμένους αγρούς.

Τέλος, έγινε συζήτηση και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αναρτηθούν και πάλι γαλάζιες σημαίες στις παραλίες που χάθηκαν, οι παραλίες να καθαριστούν και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των λουομένων με την παρουσία ναυαγοσωστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος