Κέρκυρα: Αύξηση διαθέσιμων πόρων προς την Περιφέρεια ζήτησε ο Γ. Τρεπεκλής στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Την  αναγκαιότητα να αυξηθούν οι διαθέσιμοι πόροι προς την Περιφέρεια και να υπάρξει προσαρμογή των διαδικασιών σε ένα πλαίσιο πιο ευέλικτο σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής στη συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και πολυπληθές Κυβερνητικό κλιμάκιο.

Η σύσκεψη περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη αξιοποίησης στο έπακρο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, του ταμείου συνοχής, του ταμείου ανάκαμψης  και του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, με στόχο την μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συντονισμού των δράσεων και στενής συνεργασίας με τα αρμόδια Υπουργεία και τους συναρμόδιους φορείς. Επισημάνθηκε δε με έμφαση ότι η αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων αυτών αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για την χώρα μας να εκσυγχρονίσει το παραγωγικό μοντέλο και να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και η ανθεκτικότητα των Περιφερειών.

Ο Πρωθυπουργός τέλος επεσήμανε ότι δημιουργείται μια δημόσια βάση δεδομένων συνεχούς παρακολούθησης των έργων με δυνατότητα επικαιροποίησης ανά δίμηνο ή τετράμηνο και δυνατότητα εξαγωγής ειδικών αναφορών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος