Κέρκυρα: Αρμενιάκος και Καποδίστριας στο Κέντρο Αειφόρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Tο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Αλυκές Λευκίμμης της Κέρκυρας επισκέφτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, κ. Ιωάννης Αρμενιάκος.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδας – Ιταλίας «BEST» το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Όπως δήλωσε ο κ. Καποδίστριας: «Βασικός στόχος του έργου BEST είναι η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας των φυσικών, αγροτικών και παράκτιων οικοτόπων. Η Περιφέρεια Ιονίων ενέταξε στις δράσεις του έργου την εγκατάσταση του Γραφείου παρακολούθησης και μελέτης βιοποικιλότητας στο ΚΠΕ Κέρκυρας στη Λευκίμμη. Για τις ενέργειες αυτές, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέδωσε στο ΚΠΕ Λευκίμμης προμήθεια ηλεκτρονικού και επιστημονικού εξοπλισμού, ο οποίος περιλαμβάνει 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 20 κάμερες, 26 μικροσκόπια, 7 laptopsκαι 3 ασπρόμαυρους εκτυπωτές για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών δράσεων του ΚΠΕ. 

Σε διαδικασία δε συμβασιοποίησης βρίσκεται η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη διαμόρφωση των χώρων όπου θα λειτουργήσει στο γραφείο παρακολούθησης και μελέτης της βιοποικιλότητας στο ΚΠΕ Λευκίμμης.»

Η Διευθύντρια του  Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Κέρκυρας κ. Άρτεμη Μπριασούλη  δήλωσε ότι «δέχεται περίπου 80-100 σχολεία ανά έτος από όλη την Ελλάδα και ότι απαιτείται να γίνουν και άλλα έργα υποστήριξης του σημαντικού αυτού υγροβιότοπου που είναι περιβαλλοντικό σημείο αναφοράς για την Κέρκυρα». 

Ο κ Αρμενιάκος ανάφερε ότι στόχος του έργου είναι η συμμετοχή των τοπικών φορέων σε διασυνοριακές δραστηριότητες και κοινοτικές πιλοτικές δράσεις, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η δημιουργία νέων πολιτικών, προϊόντων και υπηρεσιών, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος