Συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο το θέμα που έχει δημιουργηθεί στο Γηροκομείο της Κέρκυρας, παραχώρησε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος, Στέφανος Πουλημένος. Ο κ. Πουλημένος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσονται δύο έρευνες, μια εισαγγελική και μια ΕΔΕ, προκειμένου να εξεταστούν οι πραγματικές συνθήκες για όσα καταγγέλλονται. Ο Δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη για την ύπαρξη ληγμένων τροφίμων, στο πλαίσιο δωρεάς που είχε γίνει από ξενοδοχειακή μονάδα προς τον Δήμο ενώ κράτησε αποστάσεις τόσο ως προς τη χρήση τους στο ίδρυμα όσο και ως προς την αληθοφάνεια του επεισοδίου που καταγγέλλεται στο χώρο.
Ο κ. Πουλημένος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ είναι αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Δεν ανήκει στον Δήμο… Το Γηροκομείο έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Είναι οικονομικά υγιής οργανισμός… διαβιούν σήμερα 30 φιλοξενούμενοι με πολύ χαμηλές εισφορές – τροφεία. Είναι το καταφύγιο καθενός εμπερίστατου συμπολίτη μας ο οποίος εκεί δέχεται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες… Συνομίλησα με πολλούς από τους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους και με το προσωπικό και από όλα αυτά αποκόμισα θετική εικόνα για το επίπεδο λειτουργίας του Ιδρύματος και ένιωσα υπερήφανος γι’ αυτό… Στα τέλη του περασμένου χρόνου, πληροφορήθηκα ότι μία ξενοδοχειακή εποχική επιχείρηση προσέφερε ΔΩΡΕΑΝ, άγνωστη σε μένα ποσότητα τροφίμων και επίσης άγνωστα είδη τα οποία είχαν διάρκεια ζωής που έληγε μέσα στην περίοδο κατά την οποία δεν θα λειτουργούσε το ξενοδοχείο. Από αυτά τα είδη κάποια (δεν γνωρίζω ακριβώς ποια και πόσα) διατέθηκαν στην κουζίνα του Ιδρύματος… Στις 4 και 6 Ιουνίου, δηλαδή την περασμένη βδομάδα, μου κοινοποιήθηκαν και αναλυτικά τα πορίσματα με τα αποτελέσματα των επιμέρους ελέγχων. Από τα αποτελέσματα αυτά προκύπτει αναμφίβολα η ύπαρξη των ληγμένων τροφίμων που ήταν για απόσυρση. Αλλά αυτή η απόσυρση δεν είχε γίνει. Τώρα έχουν αποσυρθεί… Το θέμα συζητήθηκε χθες Δευτέρα 9 Ιουνίου στο ΔΣ του Ιδρύματος… αποφασίσαμε στο ΔΣ του Ιδρύματος την συγκρότηση τριμελούς επιτροπής που θα διενεργήσει ΕΔΕ… Εκφράζω τη λύπη μου για:
Την αρνητική εικόνα που εξέπεμψε μέσω των πορισμάτων των ελεγκτικών οργάνων και των συνακόλουθων καταγγελιών.
Την ανησυχία και ανασφάλεια που προκάλεσαν όλα αυτά στους φιλοξενούμενους, τις οικογένειές τους και ευρύτερα στην κερκυραϊκή κοινωνία. Ζητώ συγγνώμη από όλους – ανεξάρτητα από το αν έχω εγώ προσωπικά κάποιο μερίδιο ευθύνης – και υπόσχομαι να κάνω τα πάντα για να λάμψει η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Τέλος, δεσμεύομαι να προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος του Ιδρύματος, επανερχόμενο σε ομαλές, διαφανείς, νόμιμες και ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας και παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους στο ίδρυμα.
Το αξίζουν και το δικαιούνται!»
Σε απάντηση σχετικής ερώτησης για τον οικονομικό έλεγχο του ιδρύματος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι Ορκωτοί Λογιστές διενεργούν ελέγχους για τα έτη 2019 – 2023, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος