Κέρκυρα: Απορρίμματα από το Τεμπλόνι μεταφέρονται στην Παλαίρο

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνου Σκρέκα, επιτρέπεται η μεταφορά 15.000 τόνων υπολειμματικών και καθημερινών Αστικών  Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, από το Τεμπλόνι στο νόμιμα λειτουργούντα χώρο, υγειονομικής Ταφής Παλαίρου, στην θέση “Κακοπετριά” του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η προσωρινή διαχείριση επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον από την συσσώρευση των απορριμμάτων.

Μετά την θετική αυτή εξέλιξη, η  Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου δήλωσε: “Με μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση έλαβα σήμερα την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα, τον οποίο ευχαριστώ και προσωπικά, για την μεταφορά 15.000 τόνων υπολειμματικών και καθημερινών Αστικών  Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από το Τεμπλόνι σε ένα πιο κοντινό προορισμό.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες δικαιώθηκε το αίτημα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να  μας ανοίξει και ένας ακόμα δρόμος για μεταφορά, πιο κοντινός και οικονομικά συμφερότερος,  που μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε και υπόλειμμα, για να καθαρισθεί και να αποκατασταθεί  επιτέλους,  σταδιακά ο επιβαρυμένος χώρος του Τεμπλονιού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος