Ο απολογισμός πεπραγμένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συζητήθηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι ο απολογισμός έχει θετικό πρόσημο αφού τα Ιόνια Νησιά από τελευταία στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, η ανεργία έχει μειωθεί και οι κάτοικοι των νησιών μας παρουσιάζονται με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα. Στη συνέχεια, σε έναν απολογισμό που ξεπέρασε τη μια ώρα, αναφέρθηκε στο σύνολο των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δράσεων της Περιφέρειας.
Αντιπολίτευση
Το σύνολο των επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο δήλωσαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ισχυροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ζήτησαν μεγαλύτερη πίεση προς το κέντρο ενώ άσκησαν κριτική για επιμέρους χειρισμού της περιφερειακής αρχής. Θετικό πρόσημο σε σχέση με το παρελθόν ιδίως στην απεμπλοκή των έργων που λίμναζαν, έθεσε ο κ. Αλέξανδρος Δεσύλλας.
Συμπαραστάτης
Απολογισμό της ανεξάρτητης αρχής του Συμπαραστάτη της Περιφέρειας κατέθεσε και η κυρία Ντόρη Μεταλληνού, αναφερόμενη στο πλήθος και τα είδη των παρεμβάσεων που ζητήθηκαν από τους πολίτες. Ο θεσμός, θα πρέπει να στηριχθεί και να διευρυνθεί προς όφελος των πολιτών, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος