Κέρκυρα: Απολογισμός πεπραγμένων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το 2024

Στον απολογισμό των πεπραγμένων της, για το 2024 προχώρησε χθες η Περιφέρεια ιονίων Νήσων με μια πολυσέλιδη έκθεση 247σελίδων. Την παρουσίαση έκανε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος επισήμανε ότι «Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά ουσιαστικής δουλειάς, ευθύνης και δημιουργίας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Με σχέδιο και συνέπεια, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη, τη συνοχή και τη βιώσιμη πορεία των νησιών μας».

Μεταξύ άλλων για την Κέρκυρα πραγματοποιήθηκαν εργασίες στη θέση Καφέ Γυαλί για τη δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών, έγινε η αποκατάσταση της γέφυρας του Ποταμού καθώς και έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου και βελτίωσης της ασφάλειας οδηγών και πεζών. Δημοπρατήθηκε το έργο για τον δρόμο προς το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου στη Βόρεια Κέρκυρα.

Επίσης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2021-27 το έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στην περιοχή Βρυώνη-Μωραΐτικα,  με προϋπολογισμό σχεδόν στα 6 εκατ. ευρώ και παράλληλα με την συμβασιοποίηση του έργου ανάπλασης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου από την περιοχή «Τσάκι» Μπενιτσών μέχρι τις Μπενίτσες, προϋπολογισμού επίσης σχεδόν 6 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αλλάξει η εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Η έκθεση απολογισμού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος