Κέρκυρα: Απόφαση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ υπό την σκιά των αποχωρήσεων

Υπό τη σκιά και των τελευταίων αποχωρήσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ της Κέρκυρας  σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν ομόφωνα την παραμονή τους στο κόμμα και να δοθεί ένα τέλος στην εσωστρέφεια .

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο τους «Μένουμε «εντός» για τις ιδέες και όχι για τα πρόσωπα, για την κοινωνία και όχι για τον εαυτό μας».

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες με ανακοίνωση τους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ 31 μέλη της Νομαρχιακής Κέρκυρας, ανάμεσα τους και η πρώην βουλευτής , Φωτεινή Βάκη.

Στο κείμενο απόφασης της διευρυμένης νομαρχιακής, αφού περιγράφεται η οικονομική δυσχέρεια των ελληνικών νοικοκυριών, τονίζετε ότι:  «Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση έχουμε υποχρέωση ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αντισταθούμε και να ανταποκριθούμε με συνέπεια στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: να πάρουμε πρωτοβουλίες για την συνάντησή μας με τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, με στόχο μια νέα κοινωνική συμμαχία, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα φέρει ξανά στο προσκήνιο τις δυνάμεις της εργασίας, τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, τις δυνάμεις της δημιουργίας και της προόδου. Μόνο ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να κλείσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο κύκλος της εσωστρέφειας και να προχωρήσουμε στην οργανωτική μας ανασυγκρότηση. Να βαδίσουμε με αποφασιστικότητα στην νέα περίοδο που σηματοδότησε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και η δημοκρατική διαδικασία που ανέδειξε τον Στέφανο Κασσελάκη νέο πρόεδρο του κόμματος.

Είναι κοινή αίσθηση και συνισταμένη των απόψεων όλων μας ότι παραμένουμε στο κόμμα που όλοι μαζί ιδρύσαμε ή ενισχύσαμε στην πορεία και το οποίο αποτελεί ακόμα το πολιτικό μας σπίτι. Μένουμε πιστοί στις αρχές, τις αξίες, τις ιδέες της Αριστεράς και όλοι μαζί πορευόμαστε στον δρόμο της ανανέωσης του οράματός μας, συγκροτημένα, με ορίζοντα το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος και τις Ευρωεκλογές. Ένα συνέδριο που θα καθορίσει το πρόσωπο και τη φυσιογνωμία του κόμματος μιας σύγχρονης Αριστεράς χωρίς δογματισμούς και ιδεολογικές προκαταλήψεις, ανανεωμένου σύμφωνα με τις ανάγκες του σήμερα. Μένουμε «εντός» για να διαμορφώσουμε το σύγχρονο πρόσωπο της Αριστεράς του Ρεαλιστικού Ριζοσπαστισμού, όπως όλοι μαζί είχαμε αποφασίσει. Μένουμε «εντός» για τις ιδέες και όχι για τα πρόσωπα, για την κοινωνία και όχι για τον εαυτό μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος