Κέρκυρα: Απεργιακή συγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία – Χωρίς πορθμεία την Τετάρτη

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου ανακοίνωσαν εργατικές οργανώσεις και σωματεία στην Κέρκυρα.

Στην απεργία συμμετέχει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο, το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και το σωματείο Ναυτεργατών, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν δρομολόγια των πορθμείων προς και από την Κέρκυρα την Τετάρτη.

Η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας ενώ μισή ώρα αργότερα ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση το χώρο των Λυκείων. Οι διοργανωτές καλούς τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, αντιδρώντας στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα και ζητώντας λήψη μέτρων ουσιαστικής υποστήριξης των χαμηλών εισοδημάτων.

Ο πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης τόνισε ότι τα κύρια αιτήματα της κινητοποίησης αφορούν “την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσής, τη μείωση των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ αλλά και των δημοτικών τελών καθώς και τη μείωση στο μισό του ΕΜΦΙΑ των λαϊκών νοικοκυριών. Η εργοδοσία δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις μετά από ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Η επιβολή υπερωριακής απλήρωτης εργασίας, θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη”, κατέληξε ο κ. Πελάης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος