Κέρκυρα: Απάντηση της Μαρίας Ζερβού για τη στελέχωση των παιδικών σταθμών

Απάντηση στην κριτική, που δέχθηκε για τη στελέχωση συγκεκριμένων δημοτικών και βρεφονηπιακών σταθμών, εξέδωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και πρόεδρος του ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α., Μαρία Ζερβού, αναφέροντας τα εξής:

“Σε απάντηση της ανακοίνωσης τόσο του επίσημου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Κέρκυρας όσο και της ανεπίσημης συντονιστικής επιτροπής εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς Κέρκυρας, θα ήθελα να παραθέσω και να υπενθυμίσω τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν:

  • Προέκυψαν ανάγκες σε δυο παιδικούς σταθμούς (Κασσιώπη και Σφακερά) για την κάλυψη κενών θέσεων βρεφονηπιοκόμων εξαιτίας σοβαρών λόγων υγείας και άδειας κύησης που προέκυψαν σε εργαζόμενες.
  • Η υπηρεσία αμέσως προέβλεψε για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με προκήρυξη 3 θέσεων βρεφονηπιοκόμων γι’ αυτούς τους παιδικούς σταθμούς με το Ν.4764.

       Ωστόσο για την άμεση κάλυψη του προβλήματος, που δημιουργήθηκε κρίθηκε αναγκαία η μετακίνηση δύο υπαλλήλων στους συγκεκριμένους σταθμούς. Ενημερώθηκαν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 πρώτα οι προϊστάμενοι των σταθμών από τους οποίους θα αποχωρούσαν οι υπάλληλοι και αμέσως μετά οι ίδιοι υπάλληλοι για τις επικείμενες μετακινήσεις.
      Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου η πρόεδρος του ΣΥΚΟΙΠΑ κα Ζερβού κατόπιν αιτήματος του προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας κ. Κορφιάτη Σταμάτη, συναντήθηκε στο Μαράσλειο παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κου Πουλή και ανέλυσε το σκεπτικό των μετακινήσεων αυτών, δεσμευόμενη, τόσο για τον χρόνο, που θα παραμείνουν οι υπάλληλοι στις θέσεις αυτές, όσο και για την προκήρυξη θέσεων. Τον κο Κορφιάτη συνόδευαν στην συνάντηση αυτή δυο εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών, οι οποίοι δήλωσαν εκπρόσωποι συντονιστικής επιτροπής εργαζομένων στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. 

Σήμερα η προκήρυξη για τις προσλήψεις έχει ήδη ολοκληρωθεί και καμία ανώνυμη και ανυπόστατη συντονιστική επιτροπή παιδικών  βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν μπορεί να θεωρεί, ότι μέσω των πιέσεων και του εκφοβισμού της  κατάφερε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ήταν ξεκάθαρη η διοικητική και πολιτική μας θέση να κάνουμε προσλήψεις για να καλύψουμε το πρόβλημα. 

Πάνω απ’ όλα προέχει η εξασφάλιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της λειτουργίας των παιδικών σταθμών. 

Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας στο πρόσωπό μου, για τον Γενικό Γραμματέα και την Τμηματάρχη.

Έχουμε σχέδιο, έχουμε εν συναίσθηση και προγραμματισμό και αν αυτό αποτελεί αλαζονεία το αφήνουμε στην κρίση σας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος