Κέρκυρα: Αντιδράσεις από Αλ. Αυλωνίτη και Νέα Αριστερά για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα σχολίασαν με αρνητικό πρόσημο, ο βουλευτής του νησιού, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και η τοπική οργάνωση της Νέας Αριστεράς.

Ο βουλευτής στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός στην προηγούμενη επίσκεψη του – ένα χρόνο πριν – είχε υποσχεθεί «1,8 δις ευρώ για έργα στα Ιόνια Νησιά. Ένα χρόνο μετά, κι αφού τίποτα δεν έκανε, ήρθε στην Κέρκυρα με άδεια χέρια, ενόψει εκλογών για να μας πείσει ότι η ανάπτυξη έρχεται!».

Ο κ. Αυλωνίτης αναφέρει ένα προς ένα τα έργα που, όπως υποστηρίζει, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός και τη φάση στην οποία βρίσκονται σήμερα και προσθέτει: «στη χθεσινή επίσκεψή του ο κ. Πρωθυπουργός δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να απολογηθεί. Αντιθέτως στις μόλις 3 ώρες που διέθεσε ο κ. Μητσοτάκης για την Κέρκυρα, ζήσαμε μια κακοφτιαγμένη φιέστα, με προσβολές και βιαιοπραγίες εναντίον της κας. Πλακιά, που έχασε τις δίδυμες αδελφές και την εξαδέλφη της στο έγκλημα των Τεμπών, άρνηση διαλόγου, αλαζονεία και μπόλικη υπεροψία από τον “ηγεμόνα” που δεν καταλαβαίνει στο ελάχιστο τα λαϊκά προβλήματα. Ούτε η κραυγή απόγνωσης και το «πεινάω» που του είπε μια χαμηλοσυνταξιούχος κατάφερε να τον συγκινήσει! Αρκέστηκε, άκουσον άκουσον, να τη ρωτήσει αν τη βοηθά η Εκκλησία!!!»

Από την πλευρά της η τοπική οργάνωση Κέρκυρας της Νέας Αριστεράς, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός της ακρίβειας, της συγκάλυψης, της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας και παιδείας, επισκέφτηκε την Κέρκυρα , όχι βέβαια μόνος, αλλά με την προσωπική του ασφάλεια και μας κατέστησε σαφώς, ότι εμείς δεν χρειαζόμαστε ασφάλεια, αλλά πρέπει να έχουμε ατομική ευθύνη. Δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για τα θύματα των Τεμπών γιατί έχουμε δημοκρατία.

Κύριε πρωθυπουργέ, η δική σας προσωπική ασφάλεια δεν μπορεί να καθιστά τον ελληνικό λαό, ανασφαλή και συνεχόμενα θύμα, γιατί η δημοκρατία όντως δεν είναι α λα καρτ. Η Δημοκρατία είναι ευθύνη πρωτίστως της κυβέρνησης, με σεβασμό στα θύματα και απόδοση Δικαιοσύνης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος