Κέρκυρα: «Άλλαξε την ζωή σου μέσω της περιπέτειας»

Σε ένα πρωτοποριακό διασυνοριακό πρόγραμμα με τίτλο «Change Your Life Through Adventure» συμμετέχει ως συντονιστής ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Το πρόγραμμα θεραπείας θα πραγματοποιηθεί στην φύση και περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητές με το στοιχείο της περιπέτειας όπως κατασκήνωση, κανό καγιάκ και παιγνίδια συνεργασίας. Αφορά ενήλικες σε νεαρή ηλικία και στόχος του  είναι η ενίσχυση της υγείας, της ευεξίας, της αυτοπεποίθησης και της σύνδεσης με τη φύση.

Πρώτη στάση στην παραλία του Ίσσου όπου θα φιλοξενηθεί τριήμερη κατασκηνωτική συγκέντρωση, ενώ την Δευτέρα 2 Οκτώβρη στην αίθουσα του Λαοδάμα (Ιωάννου Θεοτόκη 104, ώρα 20:00) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο « άλλαξε την ζωή σου μέσω της περιπέτειας» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο πρόγραμμα εκτός του Συλλόγου «Διάπλους» και του τοπικού «Κόρισσου Περιβαλλοντικού συλλόγου» ,συμμετέχουν δυο αντίστοιχες οργανώσεις από Ισπανία και Ιταλία. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσον αφορά την πρόληψη και απεξάρτηση από εξαρτησιογόνες ουσίες, αλλά και η ανάδειξη στελεχών που θα μπορούν να οργανώνουν σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχα προγράμματα στο μέλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος